Vélemények

Gondoltam összegyűjtöm magamnak ide azokat a visszajelzéseket, amelyeket az ingyenes Mit tegyek, ha baj van? Ne rajtad múljon! tanfolyamok után kaptam. Köszönöm őket, kedvesek vagytok, nagyon sokat jelentenek ezek nekem. (Folyamatosan teszem majd fel a többi visszajelzést is, ha még nem küldted el a tiedet, ide várom: info@dokimami.hu.)

Kedves Eniko!
Gratulalok a munkadhoz! Fantasztikus amit csinalsz…minden elismeresem!
Nagyon orultem, amikor ratalatam az oldaladra, mert annyi mindent lehet osszeolvasni az internetrol, hogy belebolondulsz. Es a tied mas, sokkal tobb az osszesnel, mert te szakmabeli vagy es ugyanakkor kisgyerekes anyuka is!
Nekem nagyon sokat segitett a tanfolyam is es az oldaladon megtalahato temak is. En is orvos vagyok, meghozza gyermekgyogyasz szakorvosjelolt es azt hittem, hu milyen konnyu lesz nekem. Hat az eppen nem ugy van, mert nem annyira tudomanyos a mindennapi elet, mint ahogyan azt megtanultuk. Amiota megszuletett a kisfiam, rajottem, hogy egy gyermekgyogyasz nem lehet jo szakember, ha nincs sajat gyereke.Sokat tanultam Toled es sokat tanulok nap mint nap a gyermekemtol.
Szoval koszonet es megegyszer minden elismeresem a munkadert!
Bea

Kedves Enikő,

Sokat gondolkodtam azon, hogyan fogalmazzam meg a hálámat a blogoddal, a tanfolyammal, a visszajelzéseiddel, a segítőkészségeddel kapcsolatban. Mert hát a köszönöm nem elég. Azt is megköszönöm, ha kelletlenül átadják a helyet a metrón. Ez a szó túlságon üres hozzá! Ezért úgy gondoltam azzal tudom megmutatni milyen sokat adtál nekem, ha megnyitom a lelkem ajtaját, és hagyom hogy te magad vedd leltárba mindazt!

Lizám érkezését izgalommal és félelemmel vártam. Engem nem az édesanyám nevelt fel. Bár a mai napig tartom vele a kapcsolatot, anyai szeretetet soha nem kaptam tőle. Így mivel nem volt tapasztalatom, családi anekdotám arról, hogy hogyan is kellene egy kisbabával, illetve majd kisgyerekkel bánni, eléggé kétségbeesett voltam. Féltem, hogy bennem sem lesz meg az az anyai ösztön, amivel a problémákat kezelhetem. Az első hetekben ezt bebizonyosodni láttam, amikor összecsaptak felettem a hullámok. Aztán minden kezdett megváltozni. Kezdtem hinni a szavadnak. Kezdtem elengedni a félelmeimet.

Magabiztosabbá tettél azzal, hogy sok mindent megtanítottál nekem. És nem csak elsősegélyt tanultam Tőled! A legnagyobb dolgot kaptam, amit csak kérhettem. Megtaláltam magamban az anyát. Azt az anyát, aki lenni szerettem volna. Aki ismeri gyermeke igényeit, aki kész lesni minden gondolatát, aki óvja- vigyázza, és magabiztos támasza lehet gyermekének, hogy csemetéje félelem nélkül indulhasson el felfedezni a világot.

A tanfolyam pedig számomra úgy volt jó, ahogy volt. Rövid volt és lényegre törő, szemléletes volt, és életszerű. Nem „sérült” szerepelt benne akinek szúrt sebe volt, hanem egy kislány, akinek ömlik a szájából a vér. Ezáltal követhető és érthető volt, de legfőképpen megérintett, mert nem egy tankönyvi blabla volt, aminek már az első során elalszik az ember.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem rajta!

Üdvözlettel,

Gy.

Kedves Enikő!

Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamodon.
A legfontosabbnak azt tartom, hogy nem könyvszagú az ismeretanyag amit kaptam. Sokkal jobban és mélyebben tárolódott el szerintem az új információ azáltal, hogy példákkal éltél.
Köszönöm azt is, hogy őszinte voltál végig és nem próbáltál megfelelni semmilyen álszent követelménynek. Megjegyeztem azt is, hogy a túlzott magabiztosság néhány esetben többet árt, mint használ.
Hasznos volt a tematika is, ami szerint haladtunk. A férjem a mai napig nevet azon, mikor rászólok Tamira viccesen – “Vigyázz, mert fejnehéz vagy!”
Örömmel várom az újabb részeket. Kellemes pihenést, ez jó mulatság anyamunka volt 🙂

Kákonyi Tímea

Kedves Drága Dokimami!
Már irtam én is a fejemben Neked!…de tudod,milyen Anyukának lenni!:)
A tanfolyam szuper volt!Irhatnám,h nem,mert azt irtad örülsz a kritikának,még ha fáj is…akkor én most nem tudok Neked örömet szerezni!Mert én csak,és kizárólag  ömlengeni tudok!És vegyél komolyan!!!!
Egy nagyon jól,gondosan,precízen,humorosan,érthetően összeszedett tanító sorozat volt.Szuper édes grafikákkal.Pont elég anyag ahhoz,hogy egy kicsit megijedjünk,elgondolkodjunk,jobban vigyázzunk,figyelmesebbek legyünk..és baj esetén a szükséges dolgokat meg tudjuk tenni.Nagyon köszönjük,hogy áldoztál időt,és energiát ránk!!!!Hogy ezt az időt ránk áldozva magadtól,a férjedtől,és a kis prücsköktől “loptad” el miattunk,értünk,nekünk!
 

Kedves Dokimami!
 
Én örülök, és minden elismerésem, hogy ennyit is át tudott nekünk adni, hiszen nem könnyű az anyai, és feleségi szerepek mellett a plusz munka, főleg, hogy esetleg ezt az időt a kicsikre is lehetne fordítani. Ezért én nagyon köszönöm a lehetőséget, és egy abszolút összeszedett rövid, de lényegre törő tanfolyam volt. Megmondom őszintén, én szoktam olvasgatni a cikkeket is a dokimami oldalon, és nagyon jól kidolgozottnak tartom. Szerintem mindenki számára érthető.
Nagyon boldog babázási időt, és jó egészséget kívánok!
üdvözlettel: V. né Kriszta

Kedves Enikő!

Nagyon szépen köszönöm a sok dokimami leckét és hálás vagyok azért az rengeteg munkáért és áldozatért, amit a tanfolyamba fektettél, és külön köszönet azért, amiért mindezt – úgy érzem – örömmel, lelkesedéssel és tiszta jószándékkal tetted!!

Kétgyermekes anyukaként mosolyogtam a kívánságon ( miszerint “csak a megelőzésre vonatkozó részek váljanak valóra nálatok”), ez majdnem lehetetlen. Nálunk is voltak már apró-cseprő drámák, szerencsére csak ilyenek, de a környezetünkben láttunk, halottunk sajnos igaziakat is. Ezért tartottam nagyon jónak a tanfolyamot, főként a megelőzés fontosságának hangsúlyozását. Számomra sok minden nyilvánvaló volt (korábbi ismeretekből –
gyermekgondozási könyvekből, más tanfolyamról vagy megélt tapasztalatból), de nagyon fontos az ismétlés is, hogy a tanultak minél jobban rögzülhessenek, és esetleges akcióban beugorjon, hogy mit is kell tenni.
Ebben a reményben maradok és kívánok Neked minden jót és sok sikert!

Üdv,

Kissné Eredics Ágnes

 
Kedves Dokimami!

Szeretném megköszönni az elmúlt hetekben kapott leckéket.
Nagyon kíváncsian vártam már ezt a tanfolyamot, amely szerintem nagyon összeszedett, tanulságos és érthető volt. Azt kérted, hogy pozitív és negatív dolgokat is írjak, de az az igazság, hogy negatív dolog nem igazán jut eszembe (ettől talán nem leszek annyira hasznos hozzászóló, de talán egy kicsit azért jól esik majd a lelkednek, amit írok J).Talán csak a legvégén volt nagy nyomás Rajtad az újraélesztéses résszel kapcsolatban, de én teljes mértékben egyetértek Veled, hogy ezt nem kell erőltetni és szerintem egy ilyen dolgot nem lehet írásban megtanulni, erre ott vannak a direkt erre szakosodott pár órás tanfolyamok.
Ami kifejezetten tetszett, azok a szemléletes példák és rajzok (szerintem nagyon jóóóóóók!!!!), amelyek még inkább a megjegyzést segítik. Nagyon tetszett az, hogy a „mi, azaz anyukák vagy leendő anyukák” nyelvén íródott, így tényleg egyből értettem, hogy mely helyzetben mire gondolsz, esetleg azonnal eszembe jutott egy hasonló eset, ami velünk is már megesett vagy majdnem megesett. Sok benne az „elmélet”, de mégis sikerült a sok példával gyakorlatiassá tenni,
így nem egy bemagolandó tananyagot kaptam, hanem tényleges tudást J. Nagyon hasznosak a leckék végén lévő összefoglalók,amiket most már elég csak átolvasgatnom és már emlékszem az egész leckére J.
A leckék hossza pedig szerintem pont jó, pont annyi,amennyit az ember együltében még be tud fogadni (talán a fejsérüléses lényegi lecke kicsit tömény volt, de az tény, hogy azt nehéz lenne szétszabdalni, annak nem lenne értelme, a sok rajz meg példa pedig oldja ezt) és amennyire tud is figyelni.
Nálam mindenképpen elérted azt a célt, hogy jobb félni, mint megijedni, azaz igyekezzünk mindig megelőzni a bajt, hiszen tényleg ez a legfontosabb.
Nemcsak a gyerekek életében, hanem a mi életünkben is!!!
Végül pedig még azt szeretném leírni, hogy nekem nagy megnyugvást adott ez a tanfolyam, mert az ember erre a témára mint egy nagy mumusra tekint, de az egyes leckéket átolvasva kiderült, hogy azért ez alapvetően nem nagy ördöngősség (persze az, de nem áll távol azért az embertől mégsem). Az ember az eddigi élete során tanult és tapasztalt annyi mindent, hogy a legfontosabb helyzetekben tudja vagy sejti, hogy mit kellene tenni,
igazándiból ez a tanfolyam bennem megerősítette és egy kicsit felelevenítette ezt a
(főleg gyerekkorból a másik oldalról megszerzett) lappangó tudást.
Szóval még egyszer nagyon köszönöm azt a sok erőfeszítést, amit nemcsak ebbe a tanfolyamba, hanem az egész honlapba beleölsz, szerintem nagyon hasznos lenne ezt minél több kismamának elsajátítani vagy legalább elolvasgatni.

És ahogy az előző tanfolyamodról is írta valaki, szerintem ez a 21 lecke simán elmenne fizetős tanfolyamként is, annyira jó!!!
Sok-sok kitartást és energiát kívánok Neked munkádhoz!!!!

Üdv:
Csilla

Kedves Enikő!

Először is szeretném megköszönni a sok-sok hasznos leckét és a jótanácsokat, amiket személyesen is kaptam tőled levélben. Csodállak, hogy két gyerkőc mellett jut időd segíteni ilyen formában is más anyukáknak. Nekem még napok, esetleg pár hét van vissza, hogy édesanya legyek és a karomba foghassam a babám, de nagyon megnyugtató volt hogy a leglényegesebb témákban, ( például a leggyakrabban felmerülő félelmekről, amik anyukáknál felmerülhet)
betekintést és választ kaptam. Egészségügyi végzettségű vagyok én is, de tapasztalatból tudom, hogy könnyebb hűvös fejjel gondolkodni és egy döntést meghozni például egy esésnél vagy egy kisebb vérzésnél is, ha nem hozzátartozóról van szó. Az, hogy pontokba szedve, a legfontosabb dolgokat kiemelve ( úgy hogy lehessen is rá emlékezni) írtad a leckéket nagy segítséget adott. Biztos vagyok benne, hogy tudom majd használni a tanácsaidat, bár jobb lenne elkerülni a “veszélyesebb” leckék tartalmát:) Nekem mindenképpen hasznos volt, érthető, és szerintem teljesen laikusok számára is használható anyag, amit küldtél.
Igazából fogalmam sincs mit lehetne még kérdezni, biztos van sok sok téma, de ami engem érdekelt a legjobban, a fejre esés, a lázcsillapítás, a mérgezés mind benne voltak a levelidben. Nekem különösen értékesek ezek az infók, mert külföldön szülő anyuka leszek, akinek nem lesz segítség a nagyiktól, családtól fizikailag, lelkileg remélem annál több:) További sok sikert és jó egészséget kívánok, boldog perceket a családoddal, barátaiddal,
Tisztelettel: Eszter

Kedves Enikő!

A leckék nagyon hasznosak voltak, eddig nem néztem részletesen utána, hogy mi a teendő, ha vmi baleset történne a 9,5 hónapos fiammal, de a lényeges teendőkről és főképp a megelőzés fontosságáról most útmutatást kaptam. Egy részét megmutattam a páromnak is, tudja mihez kezdjen, ha véletlenül szükség lenne rá. Az anyagot érdekesen, példákon keresztül mutatta be, a Barbie-s fotósorozat és saját készítésű rajzai különösen tetszettek, ha feladná hivatását, a grafikusi tehetségével biztos tudna kezdeni valamit. 🙂

A honlappal kapcsolatban: le a kalappal a Doktornő előtt, hogy a gyermekei mellett még ilyen szuper hasznos honlapot tart fenn, és információt nyújt az “elveszett” kismamáknak, ami nekem gyakran nagyobb segítséget jelent, mint a védőnő. Amikor tanácstalan vagyok egy témában, először a dokimami.hu-n keresem a választ, és kismamatársaimnak is ajánlgattam már egy-egy cikket.

Ezúton köszönöm szépen a sok segítséget, kitartást a további munkához, és jó egészséget, boldogságot a családjának!
Egy lelkes olvasója,
Kata

Kedves Enikő,
 
először is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy a babaelsősegély tanfolyamodon részt vehetettem! Elsőgyerekes anyukaként, éppen aktuális problémák közepette nem volt időm/türelmem az egy polcnyi babás témákkal foglalkozó könyveim mindegyikét végigkutatni a probléma javasolt megoldásáért, viszont a holnapodon rögtön ráleltem a megoldási lehetőségekre. Nem is akármilyenekre! A felmerülő témákról tárgyilagos megközelítésben, személyes tapasztalattal kiegészítve írtál, rávilágítva a “problémák” lényegére – segítve ezzel helyén kezelni a dolgokat (kiragadni a pánik és stressz karmaiból). Amióta megtaláltam a honlapodat, már csak ott keresek az interneten ha valami babás problémám van, egyrészt azért mert alapvetően mindent megtalálok, másrészt azért mert előtte nagyon sok rossz tapasztalatom volt az interneten keringő hangzatos, semmitmondó cikkekel kapcsolatban. Engedd ezért meg, hogy ne kezeljem külön a blogodat és a babaelsősegély tanfolyamodat, mindkettőt ugyanolyan hasznosnak és jónak ítélem. Nem vagyok elfogult típus, de azt kell mondjam, hogy úgy ahogy van nekem tökéletes (szerencsére az Anyukák nem tudnak maximalisták lenni:-)) – mind a stílusa, mind az információ tartalma nagyon jó és valós útmutatót/segítséget ad az ezernyi elmélet, a sokféle gyerek különböző problémáinak a megoldásaiban. Szerencsére már több hónapja ráleltem a honlapra és ennek is köszönhetően egyre magabiztosabban oldom meg a naponta felmerülő problémákat és bízok egyre inkább a saját anyai ösztönömben. Nagyon sokat segített a blogod a nehezebb napokon! Köszönet érte! A babaelsősegély tanfolyamot mindig örömmel olvastam és nagyon köszönöm hogy rávilágítottál a megelőzés szükségességére és a lehetséges megoldásokra. Az, hogy így több leckében kaptuk, emészthetővé és rögzíthetővé tette. Semmi konstruktív észrevételt nem tudok hozzá tenni, úgy ahogy van, teljesen jó (azért a babás könyvekkel, egyéb honlapokkal kapcsolatban nem vagyok ilyen elfogult – az elismerés Neked szól)!
Varga Timi
Kedves Dokimami!
 
Köszönetet szeretnék mondani a tanfolyamért, mert végtelenül hasznosnak, összeszedettnek, közérthetőenek(!) érzem, bár én még nagyon az elején tartok az Anyaságnak.
Amikor feliratkoztam a tanfolyamra, és érkezni kezdtek a leckék, még a pocakomban volt a kislányom, aztán volt, amit már nem is tudtam elolvasni: időközben megszületett Ő!
Úgyhogy amikor adódott pár percem, inkább a csacsemőápolási leckéket bújtam… 🙂 Sajnálom, hogy nem lesznek fent a leckék, úgy, mint az ápolási tanfolyam, mert jó lenne újra és újra elolvasni őket, főleg úgy, ahogy halad előre az idő, és nekem is aktualitást nyernek a dolgok – egyelőre minket talán még csak a félrenyelés veszélyeztet, meg a fejsérülés, de persze sosem hagyom egyedül a pelenkázón, ahogy tanácsoltad, pedig sokszor adódik, hogy jaj, elfogyott a pelenka, nincs kéznél a kiskesztyű, csak néhány lépés lenne… de inkább felveszem, és együtt megyünk. Még egyszer köszönöm, hogy részt vehettem, és ha a jövőben bármi ilyen, “okosító dolog” indul, rám számíthatsz! Nagyon komoly dolognak tartom, hogy a mai profitorientált világban, amikor a segítség meg az önzetlenség kezd kimenni a divatból, működteted ezt az oldalt. Azon meg, hogy sikeres e, kérlek ne is gondolkozz: egyértelműen igen, mert értékes!!!! Köszönjük!
Vágvölgyi Andi 
 
Kedves Enikő!l

Köszönöm szépen a leckéket és ne haragudj, hogy csak most írok véleményt.
Nagyon hasznosak voltak a leckék, a fejsérülésest volt is “szerencsém”
élesben tesztelni. Kicsi fiam most kezd mindenbe felkapaszkodni és
térdelni. Ha ilyenkor túl közel húzza magát a székhez, van, hogy
átlendül a súlypontján és hátradől. Az első ilyennél pont nem voltam
mellette, így már csak a koppanást hallottam. Emlékeztem az általad
írtakra. Felsírt, oké.Nem folyik semmi a füléből, orrából, nem vérzik,
oké. Nincs duzzanat, oké. Aztán figyeltem, hogy nem aluszékony-e, nem
hány-e, nem viselkedik-e furcsán. Szerencsére nem lett semmi baj, de
nagyon nagy segítség volt, hogy tudtam, mire kell figyelni és nem
estem kétségbe. Még egyszer köszönöm!

Kinorányi Éva

Kedves Enikő!

Először is köszönet az ingyenes leckékért!
Érthetően fogalmaztál, a kis feladványokkal érdekessé tetted a leckéket és a szép, kifejező rajzaidhoz is gratulálok!
Ami számomra a leghasznosabb volt a tanfolyam során: a megelőzés szemlélete. Sok dologra felhívtad így a figyelmem!
Amiről szívesen olvastam volna pár sort a félrenyelés leckékhez kapcsolódóan: mi van akkor, ha a gyermek az orrába vagy a fülébe (bár ez nem légút) dug ill. szippant fel valamit?
Pár gondolat a bloghoz: ne hagyd abba! Nagyon-nagyon örülök, hogy Felicitász blogján keresztül ráakadtam. Sokban megerősített, pl. amit az együttalvásról és az éjszakai szoptatásról írtál.
Mégegyszer köszönet a tanfolyamért és minden elismerésem, hogy két gyerkőc és férj mellett ilyen lelkiismeretesen küldted a leckéket!
Üdvözlettel:
Anna,
egy 12 hónapos örökmozgó-keveset alvó kisfiú édesanyja

Kedves Enikő!

Először is elnézést, hogy csak most adok visszajelzést a tanfolyamodról, betegeskedtek a gyermekeim, az utolsó leckéket is csak “last minute” tudtam elolvasni.
Borzasztó hálás vagyok neked, hogy részt vehettem a tanfolyamodon, nagyon sokat tanultam belőle. Sajnos a leckéket, idő hiányában, csak egyszer volt időm végigolvasni (azt is éjszaka tettem a mobilomon, mikor már aludt a család), de azt kell mondjam, hogy még így is nagyon sok információ megmaradt a fejemben. Ez köszönhető a sok sok példának, a világos, lényegre törő összefoglalóidnak. Ami a tartalmat illeti, azt hiszem a legfontosabb eseteket lefedte a tanfolyamod. Talán egy dolgot hiányoltam a lázcsillapításos részből, ha jól emlékszem a lázgörcsről nem volt szó. Ez nekem mindig is egy nagy félelmem, hogy mit is kell tenni lázgörcs esetén, egyáltalán felismerem-e, hogy lázgörcse van a gyereknek.
Mind a tanfolyamodról, mind pedig a blogodról azt kell mondjam, hogy fantasztikus, amit csinálsz. Jómagam 2 kis gyerek mellett pontosan tudom, mennyi szabadidőd lehet és őszintén csodállak, hogy még abból a kis időből is szakítasz arra, hogy másoknak segíthess, méghozzá teljesen ingyen. Nagyon sokan kihasználják az újdonsült szülők tudatlanságát, bizonytalanságát és ontják a tanácsokat, ígérnek kész megoldásokat nem kevés pénzért. Alvás témakörben már én is “bedőltem” egy ilyennek sajnos, és nagyon dühös voltam, amikor kézhez kaptam a néhány oldalas “megoldást”. A te oldaladra is azt hiszem a nagyobbik gyerekem alvás problémája kapcsán találtam rá, azóta pedig már végigolvastam az összes bejegyzésed. Igazán nagy segítséget adnak az írásaid nekem!
Amit nagyon szeretek bennük: úgy írsz, úgy adsz tanácsot, hogy közben érzem, hogy te is elsősorban anya vagy és őszintén átérzed a problémáimat. A másik ok pedig, ami miatt nagyon szeretem olvasni az oldalad, hogy józanul ítélsz meg dolgokat, nem a végleteket képviseled, és még, ha van is általad legjobbnak tartott megoldás, akkor sem érezteted másokkal, hogy csak az lehet jó megoldás. Mondok két példát, hogy értsd mire gondolok: szoptatás és együttalvás. Találkoztam olyan emberekkel, tanácsadókkal, akik a minél hosszabb (jóval 2 éven túli) szoptatást és az együttalvást tartják egyedül üdvözítőnek és hát elég rendesen befrusztráltak, hogy akkor én nem vagyok jó anya a magam 1,5 évnyi szoptatásával és 6 hónapnyi együttalvásával. Nálad ezt sosem érzem, törekszel objektívnak lenni, illetve tudod úgy közvetíteni a véleményedet, hogy attól senki nem bántódik meg, ha nem úgy csinálja.

Még egyszer hálásan köszönöm neked a tanfolyamot, a bele fektetett időd és energiád! A blogbejegyzéseid továbbra is várom lelkesen, de tudom, hogy első a család!

Üdv:
Dánielné Pálfi Krisztina

Kedves Enikő!

Köszönöm, hogy elküldted a babaelsősegély-tanfolyam leckéit! Kérted, hogy írjak véleményt, elnézést, hogy csak most kerítek rá sort. Azt kaptam, amit vártam: hasznos információkat közérthetően megfogalmazva, jó pedagógiai érzékkel összeállítva. Azért írom, hogy ezt vártam, mert a honlapod is ugyanazt az igényességet, alaposságot tükrözi, mint amivel összeállítottad az elsősegély-leckéket. Tetszett, hogy minden lecke végén zanzásítva összefoglaltad a leglényegesebb tudnivalókat. A rajzok, a történetek és a szemléletes, képszerű magyarázatok révén valóban könnyebb megjegyezni az információkat, ahogy ígérted. Az is jó volt, hogy adtál némi háttérinformációt az adott problémához, de nem terheltél túl vele.
Ami esetleg még segítene a leckék feldolgozásában, ha néhány lecke után lenne egy rövid teszt, esetleg egy konkrét eset, amire megoldást kellene találni. Írtad is, hogy terveztél ilyesmit. A másik: szerintem adhatnál házi feladatot minden lecke után, és a következő leckét mindig csak annak küldenéd el, aki visszaküldte az előző házit. Ez kiszűrné azokat is, akik esetleg nem veszik komolyan a dolgot.
Köszönöm a lehetőséget még egyszer! Gratulálok a honlapodhoz, nagyon értékes munkát végzel vele, hatalmas mennyiségű ismeretanyagot, sok tapasztalatot osztottál már meg az olvasókkal, látszik, hogy szívügyed, hogy hiteles információkhoz jussanak a kismamák.

Sok sikert és sok örömet kívánok  dokiságodhoz és mamiságodhoz is!
Minden Jót!
Krisztina

Kedves Enikő!
 
Már egy ideje befejeződött a tanfolyam és nem szép dolog, hogy csak most jelentkezem visszajelzéssel, de úgy hozta az élet és főként a főnök úgy rendelkezett, hogy csak most jutottam el a géphez.
Szeretném megköszönni a nem is tudom, mennyi mindent, amit kaptam Tőled. már az nagyszerű, hogy elkezdted ezt az oldalt létrehozni és gyerkőcök mellett áldozol időt arra, hogy másoknak segítséget, önbizalmat és erőt adj. nagyon profi munka az egész honlap és a koncepciód – hogy minden anyagi profit nélkül csinálod – pedig egyedülálló. Nekem sokat segítettél a honlapon közölt írásokkal is, valamint a kérdéseimre adott válaszokkal, amiken éreztem, hogy TÉNYLEG elolvastad és értelmezted a problémámat és arra válaszoltál, ami engem érdekelt. Felbecsülhetetlen segítség volt ez nekem.
A tanfolyamra leszűkítve a dolgot, nagyon hálás vagyok érte, hogy elkezdted összeállítani az információkat és közkézre bocsátottad őket. Hasznos és egyben rémisztő is volt, felnyílt a szemem, hogy mi minden veszély leselkedik erre a kisemberre és nagy biztonsággal önt el tudat, hogy soksok minden már nem tud meglepni minket, ha netán bekövetkezik. A tartalom mellett nagyon tetszett a forma is, örülök, hogy nem sáraz, tankönyvszerű információkat adtál át, valóban sokkal jobban megragad a lényeg így az emberben. Az illusztrációkról nem is beszélek, ha egyszer nagyon sok időd lesz és nagyon nem tdsz mit kezdeni magaddal (nyilván meg fog történni), akkor rajzolnod kellene, kis mesefilmeket gyártani, szerintem nagyon nagy lenne rá a kereslet 🙂
Köszönet azért, hogy ilyen figyelmes és empatikus és önzetlen vagy! Nagyon sokan vagyunk, akiknek segítettél.
 
Minden jót kívánok Nektek!
éva

Kedves Enikő!

Nagyon sajnálom, hogy korábban nem tudtam reagálni, de nálam is összejött minden…
Így utólag szeretném megköszönni, hogy egyáltalán részt vehettem a babaelsősegély tanfolyamod tanításában és összefoglalójában.
Tiszteletre méltó törekvéseid meghatóak, és kedvesek. Bárcsak minden ember hasonlítana hozzád.
Ingyen semmi sincs, Te mégis megteszed a lehetetlent.
Azt adod oda, amiért más foggal-körömmel ragaszkodik (én szereztem, az enyém)…a tudásod, amit az évek során megtanultál/kitapasztaltál.
Köszönöm, hogy ha csak töredékét is, de megosztottad velünk.
További sok sikert a munkádhoz/életedhez, biztos, hogy továbbra is az olvasóid közt maradunk az 1 éves Tomikámmal, az egyetlen hasznos oldal a neten:-)
Még egyszer hálás köszönet,
M-Z. Andi

Kedves Enikő, Kedves Dokimami!

Sajnos sok oka van annak, hogy hamarabb nem tudtam írni, ezért elnézéskéréssel kezdem. Többek közt a nagyon sok munka az (nálunk én vagyok a család eltartója, és a munkahelyemen nem méltányolják, hogy főállású anya is vagyok), úgyhogy sokszor egy hét is eltelik, mire le tudok ülni a monitor elé.

De semmi szín alatt nem akarom a végtelenségig halogatni, szóval inkább ilyen kutyafuttában írt levél, mintsem a hallgatás. Szeretném megköszönni Neked a tanfolyamot és a hírleveleket. Úgy mint tanfolyam jó volt, de nekem a legeslegjobban az tetszett, hogy agyonkorrompált anyaországunkban van egy helyes magyar orvosnő, aki megengedi magának azt, hogy valamiért ne kérjen pénzt, és lelkiismeretesen végezze, és közben ne nézzen le senkit, aki nem szakmabeli. Azt hiszem ezt értékeltem a legeslegjobban, a rajzocskák, ábrák mellett. Továbbra is azt tartom, hogy nagyon tehetséges vagy és sok szabadidőt kívánok neked az életben, hogy ezt a tehetséged is kamatoztasd.

A kisbabák elsősegélyének alapjai megvannak nekem itt mindenféle francia, angol könyvekben, de a tanfolyamra azért iratkoztam fel, mert én nem járhatok kismamaközösségbe, babafoglalkozásra stb. Itt nem jár házhoz a védőnő, orvoshoz is csak olyankor viszik a gyerekeket, ha 38,5 fölött a lázuk, vagy balesetet szenvedtek… A helyi magyar anyukák közösségébe nem tudok eljutni a munka miatt, Magyarországra meg nem járunk haza egyelőre.  Szóval nekem ilyen szempontból volt hiánypótló ez a pár hét a leckékkel, amelyeket nagyon hasznosnak, és a formájuknál fogva jól megjegyezhetőnek tartok. De nem akarom elszólni magam, nehogy szükség legyen rájuk :-)) , szépen kimentettem őket magamnak, hogy bármikor elővehessem, ha valami bizonytalanság felmerülne. Eddig még sikerült nagyon vigyázni a kisfiamra, de nagyon virgonc, már egyedül felmászik a kanapéra, kiszalad a konyhába, szóval folyton résen kell lennünk. Most múlt egy éves, egy hete. Én egyébként rettenetesen élvezem az új szerepet, csak ne kéne mellette nehéz szellemi munkát végezni, főleg fizetetlen túlórában…

Szurkolok, hogy időd jusson még ilyen tanfolyamokra, hasznos tájékoztató cikkekre, mert nagyon értékes ajándékokat ajánalsz fel a köznek, és ezt a magam részéről külön köszönöm. Ja, meg azt is, hogy ez a tanfolyam nem afféle “happy talk” buta anyukáknak. Én bizony az égéseket is végigolvastam, sőt, álláspontot is változtattam egy dologban (a hűtés / hideg víz szerepéről;  ugyanis ázsiaiak körében is tartózkodtam hosszú évekig, és ők ellenezték pl. a megégetett ujjra, kézre a hideg víz csorgatását, nem vallási okból, hanem azzal az indoklással, hogy pillanatnyilag segít, utána, abbahagyás után viszont erősebb a fájdalom).

No, a családom már ágyban, és holnap még egy kemény munkanap vár rám, ezzel hálásan elköszönök, és kívánok neked sok-sok örömet a gyerekeiddel, és megérdemelt szakmai elismerést minden mértékben.

Edit

§ 4 Vélemény: Vélemények"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.