Szülinap

június 1st, 2011 § 18 hozzászólás

Hihetetlen, de ma 2 éves a dokimami.hu. 436 821 oldalmegtekintés, 116 ezer látogató. A legnépszerűbb cikkek látogatottsága 14 ezer felett volt. 10 ezren olvasták el a csecsemőgondozás tanfolyamot. A baba balesetmegelőzési és elsősegély e-mail tanfolyamot pedig majdnem 300-an végezték el. Közülük kb. minden 3. résztvevő megtisztelt a véleményével. 204 bejegyzés született, 861 hozzászólás (többsége kérdés volt), 399 embernek próbáltam e-mailben segíteni lehetőségeimhez mérten (gyógyszerelési, diagnosztikus tanácsot nem adhatok).

Az 10 éves gimis osztálytalálkozón jött ki véletlenül a számon, hogy szeretnék egy ingyenes csecsemőgondozó tanfolyamot szervezni a jövőben, mert úgy látom hiányosak az anyukák ismeretei és sok babát megsajnáltam. Aztán gondolkoztam a dolgon és rájöttem, gyerekeim érdekében jobb, ha online csinálom, akkor nem éri őket anyahiány emiatt, hiszen ezt tudom este, elalvás után is írni.

Először egy ingyenes blogrendszeren próbáltam ki a dolgot, mivel szépen nőtt a látogatottsága és az első kommentelő, egy férfiember azt javasolta ne osztogassam ingyen a tudásom, csináljak fizetős e-bookot (amit persze nem fogadtam meg, ellenkezett eredeti célommal), úgy döntöttem érdemes lenne saját domainre költözni és folytatni. Férjemet rávettem, tanulja ki hogyan lehet összerakni egy weblapot, majd elkezdtem “világmegváltó” oldalam nagy lelkesedéssel. Ezt erősítették a meghívások a televíziótól. A lelkesedés az idők folyamán kissé csökkent. Rá kellett jönnöm, oldalam nem azok olvassák, akiknek igazán szükségük lenne rá (őket nem érdekli), de azért sokszor éreztem úgy a bíztató szavakból, hogy nem olyan rossz az, amit csinálok, talán van értelme. Mióta elindult az oldal sok dolgot máshogy látok, néhány cikket most biztosan máshogy írnék meg.

Sokszor éreztem úgy (különösen az utóbbi időben), hogy nagyon hálátlan feladat amit magamra vállaltam, kívülről inkább tűnök egy hatalmas baleknak, lassan belülről is. Most már látom, hogy az ingyenes dolgokat az emberek nem becsülik (tisztelet a kis százalék kivételnek). A legtöbb tanácskérő soha nem jelez vissza. De ugyanakkor meg kaptam sok-sok olyan kedves megnyilvánulást, amelyek lelket öntöttek belém és nem adtam fel. Köszönöm.

A családom szívből utálja a dokimamit. A szüleim nem értik, miért ölök bele ennyi energiát, miért nem a szakmai dolgaimmal foglalkozok. A férjem utálja, hogy esténként ahelyett, hogy lefeküdnék időben aludni miért válaszolgatok a kérdésekre, vagy miért írok cikket. És lassan már én sem tudom rá a választ, hogy miért is. Jó ez nekem egyáltalán? De azt hiszem a sok panaszkodáson túl bizony nagyon jó. Nagyon jó, mert néha érezhetem, hogy hasznos dolgot csinálok, segítő kényszeremet is kiélhetem. Talán ahhoz is hozzásegít a végén, hogy megtaláljam végre az igazi hivatásomat.

Rengeteg tervem van, jelenleg nulla energiám/időm. De nem adom fel. Tudom, hogy nem túl népszerű manapság az amit csinálok, hogy nem az érdekességre törekszem, hanem a szükségesre és igyekszem az elveimhez tartani magam. De ezen nem kívánok változtatni, talán több saját véleményt fogok felvállalni, mert úgy látom a jelenlegi orvoslásnak vannak tévhajtásai, melyek nem a gyerekek hosszútávú érdekeit szolgálják.

Marketingből még mindig nulla vagyok és még mindig képtelen vagyok megfogalmazni mi is a dokimami pontosan, remélem a 3. szülinapra ez is sikerülni fog.

Boldog szülinapot dokimami.hu, az én időrabló, de nagyon kedves gyermekem!

Tagged

§ 18 Vélemény: Szülinap"

 • Dirge szerint:

  Boldog születésnapot Dokimami!
  És nagyon köszönjük hogy vagy, és persze az íródnak is, hogy minden tiltakozás ellenére nem hagyja magát és segít minket! Szívből örülünk a létezéseteknek:)

 • Betty szerint:

  Boldog-boldog születésnapot dokimami!!!! :):):)

 • Alma szerint:

  Boldog szülinapot dokimami. Két hónapja vagyok anyuka, és nagyon örültem mikor rátaláltam a honlapra, nulla csecsemő gondozási tapasztalattal. Nagyon-nagyon sokat segítettek a cikkek. Köszönöm.

 • Viktória szerint:

  További sok sikert, és még több szülinapot a Dokimaminak!!! Nagyon hasznos, rendszeres olvasó vagyok, és tisztellek azért, mert ennyit áldozol ránk az idődből!!!

 • Kinga szerint:

  Boldog Szülinapot!
  Csak néhány napja találtam meg ezt az oldalt, de már nagyon sok megnyugató dolgot olvastam.
  Gratulálok, Enikő!

 • Timi szerint:

  Isten éltessen sokáig Dokimami!
  Kedves Enikő! Gratulálok a sok kitartáshoz, hálás köszönet a sok szabadidődből erre fordított órákra. Nagyon jó amit csinálsz és kétségtelenül van értelme! Ha igazán magasztos szeretnék lenni, talán pont az adja a reményt, hogy “nincs még minden veszve”, hogy vannak ilyen önzetlen lelkek, mint Te, akik minden haszon és érdek nélkül, “csupán” jóérzésből és segíteni akarásból ennyit tesznek teljesen idegen emberekért. Szóval le a kalappal előtted, és kívánom, hogy folytasd. Ha pedig szépen összefűzve és bekötve egyszer, unokád születésekor a lányod kezébe adod ezt a rengeteg jó tanácsot,utólag egészen biztos hálás és nagyon büszke lesz rád!
  Addig viszont köszönöm a sok tízezer szótlan olvasó nevében is!
  T

 • Isabel szerint:

  Csatlakozom én is az előttem szólókhoz és sok boldog szülinapot kívánok még a dokimami oldalnak. Nagyon sok hasznos dolgot találtam már itt, a jövőben is rendszeresen jövök. Nagyon tetszik , hogy a cikkek emberközeliek, ugyanakkor valódi tudást is tükröznek. Én sem szóltam eddig hozzá még egyetlen íráshoz sem, ugyanakkor rendszeresen olvasom, keresek a régi bejegyzések között és népszerűsítem a babás ismerőseim között. Köszönöm, hogy van ez az oldal!

 • Szandra szerint:

  Kedves Enikő!
  Gratulálok én is a Dokimami 2. születésnapjához, és köszönöm a kitartásod. Nagyon sokszor segítettek már ki a cikkeid, és remélem, hogy még sokáig a folytatás mellett döntesz a sok nehézség és ellenérv ellenére is.

 • Borsi szerint:

  Kedves Enikő!
  Napra pontosan 2 éve olvaslak! Akkor épp 4,5 hetem volt a szülésig. Majdnem egyidős a blog és Tas 🙂
  Sokat köszönhetek neked! Nem lettem paramami. És be sem csavarodtam, amikor kétség merült fel bennem, akkor egyszerűen rád kattintottam és kaptam is a válaszokat 🙂 nem lehet ez megköszönni! A csecsemő gondozás és at elsősegély tanfolyam életmentő volt 🙂 Köszönöm!
  Sok sikert az elkövetkezendő évekhez is! Remélem azokat az éveket is együtt tipegjük végig!
  Szeptemberben újra életet adhatok, azt gondolom már nem csak napi 1 kattintás lesz részemről az oldaladon!
  Borsi

 • Kati szerint:

  Kedves Enikő, Dokimami!

  Nagyon boldog születésnapot a fórumnak, remélem, hogy még sokáig olvashatjuk! Nagyon szeretem az oldaladat, nagyon sok jó tanácsot olvasok tőled, nagyon sokat segítettél nekem, bárcsak korábban találtam volna rá, még a terhességem alatt! Valóban hálátlan feladatnak tűnhet, amit magadra vállaltál, de hidd el, hogy nagyon sokan hálásak neked a szakmailag magas színvonalú, mégis emberközeli, hasznos cikkeidért. Már sokszor akartam írni, de egy másfél éves, örökmozgó, többemberes babám van, aki nem szereti, ha a laptop mellett ülök. 🙂
  Remélem még sok születésnapját ünnepelhetjük a lapnak!

 • Orsi szerint:

  Kedves Dokimami!

  Személy szerint nekem nagyon hiányozna a blog.2 hónapos a kisfiam,és már a terhességem idején is állandó olvasód voltam-és azóta is.Sokat segítettél,hogy tisztán,hideg fejjel,nyugodtan oldjam meg a problémákat a szüléstől a gyermeknevelésig.
  Érthető,és nem is tudom hogy van időd a család mellett erre is,de komolyan,szerintem sokunknak segítettél.
  Nem szeretnék önző lenni,de remélem maradsz még nekünk!

 • Gayer Andi szerint:

  Kedves Enikő!
  Számomra az egyetlen olyan “babatémájú” internetes felület a Dokimami, amit a jelenleg 15 hónapos kisfiam születése óta olvasok és olvasni is szándékozom a jövőben is. Nem akarom minősíteni a többit, rengeteget olvastam a kezdetekben, de aztán rájöttem se időm, se energiám, hogy mindent átnyálazzak. Inkább hallgatok a belső hangra és követem ennek az egy SZUPER oldalnak a tartalmát!:) Boldog születésnapot! Köszönöm szépen a belefektetett rengeteg munkát, időt, energiát! Remélem – kicsit sem önző módon:) – hogy még sokáig olvashatom az oldalt! Andi

 • Tímea szerint:

  Kedves Enikő!
  Nagyon köszönöm a cikket. Óriási segítség. Csak így tovább. Boldog szülinapot. 🙂

 • Zita szerint:

  Kedves Enikő!
  Én egy 6 hetes csecsemő anyukája vagyok.Már a kisbabám megszületése előtt is és azóta is folyamatosan olvasgatom a “babás” cikkeket a különböző weboldalakon.3 héttel ezelőtt teljesen véletlenül rátaláltam a Te oldaladra.Nekem azóta ez az ETALON.Tetszik a közvetlen hangnem,amit használsz és az is,hogy lényegre törő vagy ill.,hogy mindent egy helyen megtalálok.Nagyon köszönöm,hogy megosztod velem/velünk tudásod és tapasztalatod.Biztos vagyok abban,hogy rajtam kivűl ez még nagyon sok anyukának segítség.Kívánok Neked kitartást a további folytatáshoz.Kérlek, ne add fel!
  Boldog születésnapot kívánok!Zita

 • Petraanyu szerint:

  Dokimami! Isten éltesse sokáig a blogot! Enikő! Kívánok Neked sok-sok kitartást, erőt és egészséget a folytatáshoz!

 • Edit szerint:

  Kedves Enikő, Kedves Dokimami!
  Szokás szerint három hét késéssel kívánok (én is) boldog születésnapot és lelkes folytatást, na meg szabadidőt az íráshoz.
  Megértem, hogy a családod utálja a tőlük elvett idő formájában értelmezett blogírást, de azt meséld majd el nekik, hogy:
  – ha csak egyetlen kisbaba úszott meg egy komolyabb balesetet,
  – ha csak egyetlen anyukának sikerült pánikmentesen elsősegélyben részesítenie a gyerekét, vagy
  – ha csak egyetlen halálosan fáradt és tanácstalan kismama lélegzett fel egy értelmes tanács olvastán,
  akkor MÁR MEGÉRTE nemcsak az, hogy te gyerekaltatás után még az energiádat erre fordítod, de az is, hogy a családod erre az időre téged nélkülöz, az is hogy pihenés és szakmai továbbképzés helyett ismeretlen kezdő anyáknak segítesz.
  Ha ebbe belegondolnak, előbb-utóbb büszkék lesznek rád, ahogyan ezt meg is érdemled. Köszönettel: az egyik hűséges olvasód.

 • Brigi szerint:

  Kedves Dokimami!

  Bár, én csak időnként olvasom az oldalát, nagyon szeretem, mert úgy érzem megbízható forrásból kapok jó információt, ami nagyon fontos!
  Ne keseredjen el, ha nem kap visszajelzést…..szerintem nem mindenki szakít időt írogatni, bár gondolatban biztos megköszönik a tanácsot! Ez egy nagyon jó kis oldal és minden amibe energiát fektetünk, előbb-utóbb megtérül! 🙂
  Boldog Második Szülinapot Kívánok!
  Brigi

 • Kata szerint:

  Kedves Enikő, kedves Dokimami,

  Csatlakozom az előttem szólókhoz: amióta egyszer véletlenül rábukkantam dokimamira, azóta rendszeres olvasód vagyok. Nagyon sok hasznos tanáccsal és életből vett példával látsz el minket és ezáltal minden sokkal egyszerűbb lett. Sok cikkedet többször is elolvasom, most éppen a hogyan meséljünk a kedvencem:-)))
  Remélem még sokáig olvashatunk.
  Köszönjük a fáradozásaidat:-)))

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Szülinap at Dokimami.

meta