5 jó tanács az egészségért Tibetből

március 1st, 2012 § 2 hozzászólás

Szeretem az olyan tanácsokat, melyek régről valók, nem kerülnek pénzbe és nem kívánnak sok erőfeszítést. Most néhány ilyen következik Tibetből a mindennapokra:

 1. Felébredés után ne ugorjunk ki azonnal az ágyból, hanem üljünk fel és pár pillanatig csak lazítsunk, ne gondoljunk semmire az előttünk álló napból. Felüléskor nagy sóhajtással fújjuk ki az összes levegőt, olyan sokáig, amíg csak tudjuk. “Lassacskán majd szokásunkká fog válni, és a tökéletes nyugalomban üldögélés érzete kisugárzik egész napunkra…”
 2. Az égre tekintés gyakorlata: ülve vagy állva nézzük a tiszta eget (nap a hátunk mögött legyen, ne a napba nézzünk) és közben sóhajtsunk nagyot, majd fújjuk ki az összes levegőt. Ezt kétszer-háramszor ismételjük, akár napközben is, ha van rá alkalmunk.
 3. “Csak akkor egyél, ha éhes vagy. Csak akkor igyál, ha szomjas vagy. Ha szomjas vagy, ne egyél. Ha éhes vagy, ne igyál.”
 4. “Valójában a legegészségesebb dolog, amit tehetünk minden reggel, mielőtt megkezdenénk a napot, mielőtt bármit ennénk vagy innánk, hogy megiszunk egy csésze forralt vizet. Ugyanezt érdemes megtenni estefelé, sötétedés után.”
 5. A három mosoly gyakorlata. Naponta háromszor próbálj meg mosolyogni, és közben arra gondolni, hogy az első mosoly elsöpri az aggodalmaidat, a második megszünteti a feszültségeidet, a harmadik pedig véget vet a depressziódnak.”

Forrás: Dr Pema Dorzse: Tibeti spirituális gyógyászat

 

§ 2 Vélemény: 5 jó tanács az egészségért Tibetből"

 • Hajni szerint:

  Jó estét Dokimami!
  Hálás köszönet ezért a bejegyzésért 🙂 Egyet értek a bevezetővel,és ha tehetem megfogadom az ilyen jellegű tanácsokat. Sajnos néha elfelejtem a rohanó hétköznapokban azt hogy néha meg kell állni sóhajtani,és rácsodálkozni a gyönyörű természetre. Az 5ik tanácsot én még azzal szoktam kiegészíteni hogy naponta többször rámosolygok valakire és vajon visszamosolyog e. Szerintem mosolyt adni és kapni is nagyon jó érzés.
  Nagyon szép estét kívánok,és további kitartást. 1 éve hűséges olvasód vagyok,örülök hogy rád találtam. Én nem vagyok az az írogatós,de követem az írásaidat hűen.
  Üdvözlettel Hajni!

 • maroska szerint:

  Jó tippek. Sokan el is felejtik ezeket az egyszerű praktikákat. Mi ezen kívül szeretünk elutazni, kirándulni, wellnessezni, ahol kiszolgálnak minket. Most ezzel a hotellel szemezgetünk pár napra a Balaton mellett. Valaki volt már itt esetleg? érdekelnek tapasztalatok!

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod 5 jó tanács az egészségért Tibetből at Dokimami.

meta