Mit vigyek a nyaralásra a kisbabámnak?

július 5th, 2011 § 5 hozzászólás

Az első babás nyaralást mindig nagy izgalom előzi meg. Ugyan némi előregondolkodást igényel a babás nyaralás, de többnyire a gyerekek is szokták élvezni az újdonságokat, különösen, ha már a helyváltoztató fázisba léptek. Mire érdemes gondolni nyaralás előtt? Mit kell feltétlenül magunkkal vinni?

 1. A leggyengébb láncszem az utazás szokott lenni. Ezt érdemes előre kitalálni hogy lesz a legjobb. A gyerekek remekül tudnak aludni az autóban, viszont, ha ébren vannak, akkor hamar elfogy a türelmük. Ezért érdemes alvás időre időzíteni az indulást. Ha hosszabb az út, akkor akár alvás idő előtt fél-1 órával is el lehet indulni, de ilyenkor előfordulhat, hogy amikor előjön az álmosság, akkor nyűgös lesz, ki akar szállni, sírni fog. De ha ezen a rövid ideig tartó szenvedésen túljut, akkor magától elalszik. Segítheted énekléssel is.
 2. Amire figyelni kell az autóban: fékezésnél félrnyelhet, ezért nem javasolt az autós étkezés, de ha mégis eteted, akor legalább ne mogyorót, ropit…ne kemény apró dolgot egyen. Soha ne kösd ki menet közben. Álljatok meg inkább. Ha szükséges szórakoztasd: éneklés, mese, bábozás, játék, rajzolás…Soha ne hagyd egyedül az autóban, nyáron nagyon hamar felmelegszik az álló autó. Életveszélyes. Nagyobb gyerekeknek, akiknek már nem dönthető az ülésük, érdemes odakészíteni nyakpárnát. Szükség lehet árnyékolóra is.
 3. Sok-sok ruhára van szükség, hiszen mosni nem valószínű, hogy fogsz. Vigyél meleg ruhát is, sapkát, nyári kalapot, kendőt is.
 4. Ha babakocsiba van beszoktatva, akkor babakocsira is szükség lehet, de egyébként praktikusabbak a magadra kötők nyaralásnál.
 5. Nyaralás előtti napon érdemes hajat mosni, körmöt vágni.
 6. Nadrág pelenka, úszó pellus (ha olyan helyre mentek), popsi törlő (ha egyébként nem is használsz, ilyenkor jól jön), nedves kéztörlő, papír törlő, zsebkendő, wc papír, bili (ha már bilizteted, ez nagyobbaknál útközben is jól jöhet). Baba fürdető, fogkefe, fogkrém (ha már szükséges).
 7. Kés, villa, kiskanál, szükség esetén almareszelő, pohár, cumi (ha cumis baba).
 8. Naptej, szúnyogriasztó, popsi krém (pl. a Sudocrem egész sokmindenre jó), fürdetőkrém, csípésre (pl. Fenistil), fájdalom és lázcsillapító (amit szoktatok használni, valószínűleg elég, ha csak azt viszed, amit szobahőn elég tárolni), fájdalom és lázcsillapító nektek, lázmérő, körömvágó olló (ha 4 napnál több időre mentek), szemöldök csipesz, Betadine (de ez valószínűleg van a kocsi elsősegély ládájába is), kötszerek (szintén van a kocsi elsősegély ládájában), gyorstapasz, kalcium, orrspray (ha van otthon), szokásos gyógyszereitek, Vigantol az 1 év alattiaknak, ha valamilyen betegsége/ismert hajlama van a gyereknek vigyétek a gyógyszereket. Buszos, hosszabb hajó kiránduláshoz szükség lehet hányás csillapítóra.
 9. Hosszabb út esetén kevésbé megterhelő repülőgéppel utazni. A kézipoggyászba minden fontos dolgot tegyél be: pelenka, popsitörlő, étel, innivaló, játék, sapka, váltó ruha, melegebb ruha/kis takaró. Le és felszállásnál itasd/szoptasd a kicsit, hogy ne fájuljon meg a füle.
 10. Iratok, telefon (töltő), pénz, fényképező gép, kamera, egyéb kütyük, külföldi utazáshoz mindenképpen érdemes baleset biztosítást kötni. A gépek aksiját érdemes előre feltölteni.
 11. Ha visztek magatokal élelmet, akkor tanácsos hűtőládában vinni. A jégaksikat tedd be előző nap a fagyasztóba.
 12. Ha külfödre utaztok érdemes utána nézni az adott országban milyen betegségekre lehet számítani, nincs e szükség védőoltásra.
 13. A baba itatására, táplálására ugyanúgy nagy figyelmet kell fordítani, mint otthon. Szintén figyelni kell székletét, vizeletét. Érdemes felszerelkezni bébiételből, de ha van rá lehetőség, legalább a gyümölcs legyen friss, élő étel.
 14. Ha a szálloda légkondícionált, akkor a szobátokban igyekezzetek ne túl alacsony hőmérsékletet beállítani és a baba ne a huzatba legyen.
 15. Érdemes vinni a kevenc állatot, játékot, kispárnát, netán takarót.
 16. Pizsama, fehérnemű, törülköző, kéztörlő, cipő, szanda, zokni…
 17. Igyekezzetek biztonságosnak látszó helyeken étkezni, palackozott vizet inni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valakinek van még valami ötlete kérem ossza meg velünk.

Tagged

§ 5 Vélemény: Mit vigyek a nyaralásra a kisbabámnak?"

 • Anna szerint:

  Köszönöm, pont a jövő héten megyünk a pocokkal nyaralni, soha jobbkor nem is jöhetett volna ez a lista!!!!

 • Ildikó szerint:

  Nem értem a tizenhetes pontot, mit vettek le a tűzről? 😀
  Egyébként korrekt kis lista, bár én még rátenném a következőket:
  – Utazáshoz a dokumentumok, úgy mint: útlevél, oltási könyvecske, biztosítás, a család és barátok címlistája, hogy tudjunk képeslapokat küldeni;
  – Ha családhoz vagy házba megyünk a Bébiőr igen hasznos ott is;
  – S mielőtt elindulnál, ki illetve bekapcsolni az automatikus holmikat a házban (ébresztőóra, világítás), hőfokot beállítani (télen ugye), és valami ennivalóról gondoskodni hogy legyen a hűtőben, hogy visszaérve ne az éhhalál legyen az első gondolat 🙂

  Hozzáteszem az én listám az “akinek nincs esze, legyen notesze” típusúaknak van, mert mindent elfelejtek, viszont ha fel van írva, ki tudom pipálni 😀

 • Dr. Jurás Enikő szerint:

  Vannak országok, ahol biztonságosabb megenni valamit a piacon, amit a szemed láttára sütöttek meg frissiben, mint pl. egy szálloda éttermében. Köszi, hogy szóltál, hogy nem érthető a mondat, kivettem. Köszönöm a kiegészítéseket.

 • kerri szerint:

  Szerintem abszolút érthető volt az a mondat…

 • Renáta szerint:

  köszönöm én is a listát jókor jött, mi is hamarosan útra kelünk a picivel

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Mit vigyek a nyaralásra a kisbabámnak? at Dokimami.

meta