Ha a baba menne vásárolni…

június 27th, 2011 § 7 hozzászólás

 

- Egy anyát kérek, tele cicivel!

Viccet félretéve. A legtöbben bedőlnek a fogyasztói társadalom nagy csapdájának és azt hiszik, hogy a legtöbb amit gyermeküknek adhatnak a sok (sokszor felesleges) menő baba holmi. Ezek nagy részét jobbára magadnak veszed, rosszabb esetben a szomszédnak (bibi faktor). Mit kérne a kisbabád?

– Kedves Anya és Apa! Tudnotok kell, hogy a kiságyat, a babakocsit, babaszobát, zenélő hintát magatoknak veszitek… nem bánom, kibírom, megszokom, de ha nincs kedvetek ezekhez, nélkülük is megvagyok, miattam igazán nem muszáj.

– Kedves Anya és Apa! Kérlek benneteket ne vegyetek fel hiteleket, de ha igen, csak ha nagyon muszáj és a lehető legkevesebbet. Jó nekem egy pici szoba, sőt évekig a ti szobátokban is meghúzom magam 🙂 Szeretném, ha részt vennétek a cseperedésemben, ott lennétek majd az esküvőmön és nem pusztulnátok bele a sok munkába, míg a törlesztőt visszafizetitek. Én fontosabb vagyok!!!

– Kedves Anya és Apa! Mielőtt lakást, vagy házat vesztek, kérlek vegyétek figyelembe, hogy semmi kedvem órákat utazni az oviba/suliba! Az olyan nagyon fárasztó. Jó nekem a legközelebbi ovi egy gyerekszerető óvónénivel.

Ja és el ne felejtsem, már most kezdjetek el gyűjteni az egyetememre és az első lakásomra és tanítsatok majd meg engem is ésszerűen bánni a pénzzel. Azt sem bánom, ha a nyugdíjatokra is el kezdtek gyűjteni, ne nekem kelljen eltartanom benneteket.

– Kedves Anya és Apa! Kezdjétek el megvalósítani a saját álmotokat, ne engem presszionáljatok majd azzal, hogy váltsam valóra azokat! A saját utamat akarom majd járni!

– Kedves Anya és Apa! Tudom, hogy manapság a felnőtt világotokban buktok a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásokra. De nekem rengeteg időm van, én szeretnék a saját tempómban haladni, tanulni, vagy gyógyulni. Ezért arra kérlek benneteket, próbáljatok ehhez a szemlélethez alkalmazkodni. Én nagyjából tökéletes vagyok. Ha meg is betegszem, sokszor magamtól is meggyógyulok, csak adjatok időt és szeretetet. Ha nem muszáj ne vegyetek nekem gyógyszereket. És ha a doktor bácsi/néni azt akar adni, kérdezzétek meg, hogy biztosan szükség van-e rá, vagy csak azért adja, hogy titeket megnyugtasson.

– Kedves Anya és Apa! Fejlesszétek folyamatosan személyiségeteket, tanuljátok ki, hogyan érdemes élni. Ezután pedig mutassatok nekem jó példát, hogy én is megtanulhassam. Meg persze beszélgessünk sokat, mindent meg akarok tőletek tanulni.

– Kedves Anya és Apa, az időtöket kérem. A figyelmeteket, a szereteteteket. Ne a munkahelyeteknek, hanem nekem adjátok!!!

Kapcsolódó cikkek: Bevásárló listák

Tagged

§ 7 Vélemény: Ha a baba menne vásárolni…"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Ha a baba menne vásárolni… at Dokimami.

meta