Családi adókedvezmény

január 11th, 2011 § 5 hozzászólás

Már csak egy hét van arra, hogy nyilatkozzatok a családi adókedvezményről, ha már februártól igénybe akarjátok venni. Nekem kicsit érthetetlenek voltak a leírások, amiket eddig olvastam, de most olvastam egy elég jó cikket. Ha érdekel az Origon Te is elolvashatod. A lényeg, a maximális adójóváírást (gyerekenként 10 ezer, illetve a harmadik gyerek 80 ezer Ft havonta) akkor lehet igénybe venni, ha egy gyerek esetén bruttó 109 ezer, két gyereknél bruttó 154 ezer, három gyereknél bruttó 487 ezer Ft fizetés megvan. Ha egy szülőnek nincs annyi fizetése, megosztható. Pl. a Gyed is adózik, a maximális Gyed most 109 200 Ft (egy gyerek után ebből is vissza lehet igényelni). Ráadásul évvégén újra el lehet dönteni hogyan osztjátok meg egymás között az adójóváírást, márha egyáltalán megosztjátok, és az összeget is meg lehet osztani, nemcsak úgy, hogy egyik gyerek másik gyerek. A 91. napos magzat is eltartottnak minősül, már utána is jár adójóváírás. Ha csak a párod igényli az adójóváírást, akkoris a Te munkáltatódnak is le kell igazolnia, azaz, van vele utána járás, ideje elkezdeni intézni, nehogy kifussatok az időből, ha már februárban meg akarjátok kapni a plussz pénzt.

Tagged

§ 5 Vélemény: Családi adókedvezmény"

 • Dirge szerint:

  Köszönjük a figyelmeztetést, nem is tudtam hogy már most kell intézkedni!

 • Dr. Jurás Enikő szerint:

  Szívesen

 • Dirge szerint:

  Szia!

  Ide írom a kérdést mert nem találtam olyan topikot ahová rendesen beleillene, elnézést.
  Az a helyzet hogy nagyon szeretnék lengyelül tanulni és a férjem felvetette, hogy iratkozzak be a DE lengyel szakára, gyed mellett úgyis ingyenes. Igaz ez még? Illetve másoddiplomára igaz? (2006-ban végeztem itt a DE-n). Hol nézhetek ennek utána ahol megbízható infót is kapok?
  Ha tudnál tanácsot adni, nagyon megköszönném.

 • Dr. Jurás Enikő szerint:

  Ezt már régebben eltörölték. Apukám hallott olyat, hogy a Fidesz újra bevezetné, viszont erről a tanulmányi osztályon még semmit sem tudtak (azaz még nem vezették be, gondolom hallottunk volna róla) , kb. egy hónapja kérdeztettem meg a tesóimmal. De elképzelhetőnek tartom, hogy a lengyel szak nem olyan drága és ki tudja, lehet, hogy kaphatsz támogatást is, szerintem az ő tanulmányi osztályukat kellene megkérdezni, viszont szerintem a mostani jelentkezési határidőt lehet, hogy lekésted.

 • Dirge szerint:

  Köszönöm szépen, hát ez nem túl jó hír:( Akkor majd bemegyek és szépen nézek, hátha engednek valamit, valahol azt olvastam hogy bármilyen képzés 130 ezer ft, és ez még csak első diploma… sok jóra nem számítok:)

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Családi adókedvezmény at Dokimami.

meta