Milyen érzés anyának lenni?

október 26th, 2010 § 6 hozzászólás

Ma kaptam ezt a gyönyörű levelet és az írója engedélyezte, hogy közzé tegyem. Köszönöm (én nem tudok ilyen szépen írni). Nekem nagyon jól esett, remélem Neked is így fog a mai borongós, hideg, szélfújós nap után:

Kedves Doktornő,kedves Anyatárs!
 
Talán emlékszel még ránk…..:)
Somaanyu vagyok…..már 3 hete nem kell járnunk Dévényi tornára,remekül vagyuk.Régóta készülök irni Neked,de mindig elmaradt.Kérdezted,h van-e kedvem megirni a történetünket..megirom,mert tényleg tanulhat belőle más,hogy ne kelljen bejárni a kerülőutakat:)))De most más…ezt le kellett irnom ….
Most aludt el Soma,kicsit irok Neked-végre!!!!
 
Ma különleges dolgot éltem át….
 
Reggel usziban voltunk,ez már ad egy egészen bizsergető érzést a napnak.Mert élmény egy ilyen csöppséggel együtt vizbebújni.Délben elment a párom dolgozni,mi pedig Somával lementünk a játszótérre,tudod pár méter a lakásunktól-ez irtó jó lesz majd.Beszélgettem a kismama-kispapa társakkal,kivel melyik szülő volt lent,de lassan mindenki ebédelni ment.Somával hintázni kezdtünk-ez mindennapos programunk-és lassan elaludt rajtam.Ez volt a terv,gondoltam felhozom,leteszem,és pihizek egyet….
De csak ültem a hintán,a kiürült játszótéren,csend volt,csak Soma szuszogását lehetett hallani…és a hinta ritmusos nyekergését.A fákon már sárgulnak,barnulnak,pirosodnak a levelek-ki hogy köszönti az Őszt,elkezdtek lepotyogni a gesztenyék,és a fák kezdik elengedni a különböző szinekben tündöklő koronájukat…Szikrázó  napsütés,igazi vénasszonyok nyara…olyan,amit Núdli-Ő a kutyusunk-is imád,ilyenkor csak fekszik a napon,lógatva a nyelvét,mintha még azzal is megpróbálná begyűjteni az utolsó napsugarakat,a bennük lévő “D” vitaminnal.:)))
Ott ültünk,összebújva,és nem éreztem erőt magamban,h összetörjem ezt a meseszép képet,h felálljak és beinduljak…
Arra gondoltam,h szinte biztos,h ez az idén az utolsó ilyen csodaszép nap,hiszen már október közepe van…és ez azt jelenti,h ilyen csöppemberként már nem lesz alkalmam Somával igy összebújni.Jövőre már egy kész kis pasi lesz ilyenkorra…
Felálltam,és átültem vele a padra,ahol még tombolt az “én nyaram”…és szoritottam magamhoz ezt a pici édes emberkét,aki mintha megérezte volna a túlontúl érzelgősségemet,nagyot sóhajtott,és belefúrta magát a nyakamba….csak ültünk itt,sok-sok percig..talán egy óráig is…és azt gondolom,talán ilyen boldog még sosem voltam.Olyan béke volt a szivemben,amilyen talán csak egy csöppemberében lehet…átadta az ölelésével,a bizalmával egy kis időre a benne lévő békét,nyugalmat,az élethez való nyitottságát….Jóérzés volt!Olyan igazi ritka pillanat,szinte kábitó…
 
Nem tudtam,hogy ennyire csodálatos dolog anyának lenni!!!!!:)))))
Jó éjt Anyatársam!!!!!!!!!!
Üdvözlettel:Somaanyu

Tagged

§ 6 Vélemény: Milyen érzés anyának lenni?"

 • kata szerint:

  Megkönnyeztem. Köszönöm.
  33 hetes kismami

 • Dirge szerint:

  Gyönyörű!
  Nekem csak az a problémám, hogy a hasonlóan szép pillanataimat rendre elrontja az a mérhetetlen nagy szorongásom, hogy nem vagyok/leszek jó anya… ez ellen mit lehet tenni?

 • Dr. Jurás Enikő szerint:

  Éppen tegnap gondoltam rá, hogy írok erről. Ne aggódj, ha ilyenen szorongsz, akkor csak jó anya lehetsz. A legjobb, ha megtanulsz hallgatni az érzéseidre, józan paraszti eszedre és felvállalod magad, a döntéseidet. A mérhetetlen sok információ miatt szorong szerintem sok mindenki.

 • hedina szerint:

  Én is elpityeredtem 🙂 tényleg pont ilyen felhőtlenül csodás boldogság anyának lenni 😀

 • […] az élet elveszi ezt.) A kissé szirupos bevezető után (ami egyébként sem az erősségem, Somanyu ezt sokkal, de sokkal szebben megírta, itt elolvashatod) próbálok a lényegre térni és összegyűjteni milyen előnyei vannak (a lista nem teljes, […]

 • Macera szerint:

  .. nekem az volt ilyen érzés, mikor meghallottam a kicsi szíve dobogását. a 7 hetes ultrahangon. Azt az érzést sosem feledem, remélem… Bár már rég jutott eszembe, úgy hogy, jó volt Titeket olvasni..Köszönöm

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Milyen érzés anyának lenni? at Dokimami.

meta