Mi (Ki) fenyegeti a kistesót?

augusztus 30th, 2010 § 0 comments

A kistesókra számtalan veszély leselkedik a nagytesó képében. Különösen, ha a nagytesó is csak egy-két-három évvel idősebb. És akkor is ha imádják egymást. Az imádás éppoly veszélyes lehet, mint az utálat. Ezért nagyjából az elején nem sok másodpercre lehet őket kettesben hagyni. Az alábbiakban olyan eseményeket gyűjtöttem össze, ami velünk (majdnem meg) történt, hallottam róla, vagy elképzeltem. Nos itt a lista:

 1. Az újszülöttet megpróbálhatja felvenni, vagy magához húzni pl. a nyakánál fogva.
 2. Agyon puszilgatja, közben esetleg belecuppant a fülébe, netán rá talál feküdni, vagy a nagy ölelgetésben nem kap levegőt a baba.
 3. Megpróbálhatja átugrani, ha pl. a kicsi már a földön nyomul.
 4. Rá talál taposni “véletlenül”.
 5. Bele talál rugni “véletlenül”.
 6. Ez utóbbiak akkor fordulhatnak elő, amikor már a kicsi közlekedik és megpróbálja elvenni a nagy játékát. Az biztos, hogy a nagy megpróbálja majd megvédeni a sajátját és meg fogja csapkodni enyhébb esetben is.
 7. A nagy eldob valamit, ami mondjuk fejbe találja a kicsit.
 8. Megpróbálja a nagy hátrahajtani az ujjacskáit, vagy egyéb végtagját.
 9. Megszerezhet (kaphat) a kistesó apró játékokat pl. puzzle, pötyi, apró lego darabka, gyöngy, de nagyobb játékokból is törhetne le darabok és megeheti, akár félre is nyelheti.
 10. Bemászik a nagy a kiságyba és ugrál, ráfekszik…
 11. Tetszik a nagynak a szopóreflex és bedugja az ujját, vagy valamit a pici szájába, esetleg olyan mélyre dugva, hogy a kicsi nem kap levegőt.
 12. Ad a nagytesó a saját ételéből a kicsinek, amikor azt még nem lehet neki.
 13. Olyat játszik a nagyobb a kicsivel, hogy ráterít valamit, aztán végighúzza az arcán, (ezt nagyon szeretik a kicsik és nagyon szoktak kacagni), de megunja és nem veszi le a textilt, a kicsi meg egy idő után nem kap levegőt.

Most nem jut több eszembe, de feltételezem ez csak töredéke a kistesóra leselkedő veszélyeknek.

Tagged

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Mi (Ki) fenyegeti a kistesót? at Dokimami.

meta