Sztori szerda: “1 hetes kisbabám szopizott rendesen, mégis folyamatosan ordított”

július 21st, 2010 § 0 comments

Ezen a héten Henrietta osztotta meg velünk szoptatással, álhasfájással, téves diagnózissal kapcsolatos tanulságos kis történetüket. Nagyon köszönöm. íme a sztori:

Szeretném megosztani a történetemet másik anyukákkal, hogy tanuljanak belőle. 1 hetes kisbabám szopizott rendesen, mégis folyamatosan ordított. Egyre gyakrabban felébredt szopizni. Hasfájósnak tituláltuk, és adtunk neki infacol cseppet. Akkor is ment a sírás. Voltunk doktornőnél, látta a védőnő, mindegyik ráfogta, hogy hasfájós. A súlya elkezdett fogyni, és nem értettem, hogy miért. Aztán béreltünk babamérleget, és kiderült a dolog. Gyakran szopizott a picúr, csak mindig 10-20-30 ml-eket. Így mindig az előtejet kapta, ezért nem nőtt a súlya, és ezért sírt mindig, mert éhes maradt. Aztán nekiálltam piszkálni, így elkezdett egyre többet enni. 1 hét után a 10 ml-ből lett 100-120 ml. A súlya szépen megindult, és olyan, mint egy kis angyal. Eszik, aztán alszik. Hasznos dolog a babamérleg, sok minden kiderül így. És nem kell egyből hasfájósnak kikiáltani szegény gyereket, hanem meg kell keresni az okát, hogy miért sír.
Remélem ezzel tudtam néhány anyukának segíteni. Nekem a saját káromon kellett megtapasztani. 2 rossz hetünk volt így.

Nekem ez a történet is azt üzeni, hogy mi anyánk leginkább magunkra számíthatunk, ha a gyermekünkről van szó. Ezért kell minél többet tudnunk, és használni a józan paraszti eszünket, mert más nem biztos, hogy megteszi hellyettünk. A másik amire rávilágít, hogy az első néhány hétben-hónapban nagyon el tud húzódni egy-egy szoptatás, hamar kifáradnak a kicsik és bizony van, hogy 1,5 óráig is szopnak szünetekkel, pihenőkkel.

Ha Neked is van tanulságos történeted kérlek oszd meg velünk és cserébe küldöm A nehézlégzés (fulladás) 7 gyakori oka és otthoni teendők című e-jegyzetet.

Tagged

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Sztori szerda: “1 hetes kisbabám szopizott rendesen, mégis folyamatosan ordított” at Dokimami.

meta