12 különbség a fiú és lány babák viselkedésében

július 11th, 2010 § 0 comments

Vajon van különbség a fiú és lány csecsemők viselkedésében? A kérdésre a válasz egyértelműen: VAN. Természetesen nem lehet általánosítani, minden kisbaba külön egyéniség, személyiség és nincs két egyforma csecsecsemő. Mégis azt kell mondjam vannak olyan tulajdonságok, amelyek inkább a fiúkat jellemzik, és vannak, amelyek inkább a lányokra jellemző. Melyek ezek?

 1. A fiú babák valamivel nagyobbak, mint a lányok.
 2. A fiúk hangosabbak, talán mondhatjuk erőszakosabbak. Ha egy fiú baba éhes, felébred éjszaka…a magas C-n kezdi, ordít. Egy kislány először csak nyöszörög, panaszkodik még éjszaka is.
 3. A fiúk durvábban szopnak, erősebben szívják az anyatejet és sokszor előfordul, hogy még jóval az első hónapok elmúltával is fáj a szoptatás. A kislányok finomabbak, talán a szoptatás is jobban elhúzódik.
 4. A fiú csecsemőknek már születéskor kicsit másabb alakjuk van. Persze itt az öröklött tényezőkön is sok múlik. Másabb a kezük, a fenék formájuk…
 5. A fiúk erősebbek, a lányok meg inkább ügyesebbek a mozgásfejlődés kezdetén. Pl. egy kislány hamarabb gurul, kúszik. A fiúk kicsit lustábbak, viszont hamarabb ülhetnek stabilan, hamarabb állhatnak fel.
 6. A lány babák jobban érdeklődnek a pakolás iránt, míg a fiúkat a hogyan működik jobban foglalkoztatja.
 7. Egy kislány inkább simogatva fedezi fel a családtagok arcát, egy kisfiú inkább taslit ad és letépi az orrod, kivájja a szemed…
 8. A lányok beszédfejlődése gyorsabb, hamarabb és változatosabban gügyögnek. A fiúk inkább kis vadállat hangokat hallatnak eleinte.
 9. Általában a fiúk többet esznek, mint a lányok. De ez érthető is, mivel nagyobbak.
 10. A fiúkat a fogzás jobban meg szokta viselni, akár óránként is kelhetnek éjszaka napokon, heteken keresztül. A kislányok csak ritkán csinálnak ilyet, ha egyáltalán előfordul ilyen.
 11. A fiúk utálnak pelenkázódni, öltözködni. Ordítanak. A kislányokat nem annyira zavarja, sőt egy éves korra már kibújik belőlük a nő. És válogatnak a ruhák között.
 12. A fiúk bátrabbak. Legyen szó a ház egyedüli felderítéséről, egy bogárról, vagy a porszívóról. Egy igazi kislány fél a porszívótól, sírva fakad egy légy láttán és ha már közlekedik, akkor is inkább az anyja körül sertepertél. Egy vérbeli fiú megfogja a búgó porszívót, elkapja a bogarat és nekiindul a ház felderítésének egymaga.

Összefoglalva: a köztudatban jelenlévő férfi-nő különbségek már csecsemőkorban is tetten érhetők. Nézzünk néhány közhelyet a férfiakról: A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Erősebbek, nagyobbak, bátrabbak. Utálnak öltözködni. A betegséget rosszul viselik. Durvábbak, erőszakosabbak. Keveset beszélnek…és még folytathatnánk. A lányok finomabbak, kényesebbek, keveset esznek, imádnak öltözködni, bájologni…Persze ezek csak általánosságok és minden kisbaba legyen fiú vagy lány bájos, gyönyörű és egyéniség.

Tagged

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod 12 különbség a fiú és lány babák viselkedésében at Dokimami.

meta