Szülinap

május 30th, 2010 § 6 hozzászólás

1 éves lett a dokimami. Sok minden történt az egy év alatt, de csak töredéke a tervezetteknek. Be kell látnom erőim végesek, és két kismanóm minden időmet, energiámat elveszi. Természetesen azért nem adtam fel, csak csiga lassúsággal haladok.

Nézzük, milyen eredményeket ért el a dokimami (a 3. gyerekem):

Még két hónapja se működött a blog, mikor az RTL Klub megkeresett (még az iwiwen, hisz az oldalon, még a kapcsolat menüt se tettem ki), hogy legyek a Csak csajokba egyik reggel babasírás szakértő. Bár legszívesebben bebújok a szekrény mögé típus vagyok, de bevállaltam. Utána még néhányszor hívtak, és egyszer voltam szexszakértő 🙂 is, bár itt nem igazán értettem a szerepemet.

Amiért létrehoztam a blogot, az a csecsemőgondozás tanfolyam volt, a környezetemben tapasztalt anya hiányosságok, problémák, reklám dömping késztettek arra, hogy tanácsokat adjak. Óriási látogatottsággal nem tudok dicsekedni, de én ennek is nagyon örülök, a statisztikáim szerint csaknem 14 000 -en voltak, akik vissza-visszatértek az oldalra. És kicsit több, mint 1000 anya (apa?) olvasta végig majd az összes cikkemet. Kb. 100 levelet kaptam, kb. 300 kommentet és mostanában kb. napi 300 egyéni látogatóm van. A keresőoptimalizálásra már nem jutott energiám úgyhogy azt kell mondjam, elégedett vagyok jelenleg ezzel is. Számos fórumon ajánlották egymásnak a kismamák a cikkeimet és több oldal is hivatkozott egy-egy bejegyzésemre. Eredetileg reklámmentesnek terveztem az oldalt, de néhány felkérésnek nem tudtam nemet mondani. Volt akit ingyen, volt, akit termékkipróbálási lehetőség után ajánlottam egy-egy bejegyzésben. És olyan is volt, akit visszautasítottam, mert nem tetszett a terméke.

Az elmúlt hónapok során beindítottam a hírlevél feliratkozási lehetőséget, ugyanis különféle anyatanfolyamokat terveztem. Ezek közül a Mit tegyek, ha baj van? Babaelsősegély e-mail tanfolyam kezdődött el. Nem hagyomános odalököm az infot és tanuld meg stílusban, hanem a sikeres memorizálást szem előtt tartva alakítom a tanrendet. Hiszen, ha nem indul be a gondolkodás, nincsenek történetek, amihez lehetne kötni az információt, akkor rövid idő alatt köddé válik a tanítás és baj esetén csak annyi jut eszébe a kétségbeesett anyának, hogy erről olvastam valamit, kár hogy nem jut eszembe…A jövőben további tanfolyamokat tervezek, kismamáknak és anyukáknak egyaránt.

A másik nagy eredmény a HONcode megszerzése volt, ami kicsit megkülönbözteti a dokimamit a többi babás oldaltól.

Nem tudom volt e, van e értelme annak, amit csinálok, hiszem, hogy van. Ha csak néhány kisbabának jobb lett kicsit az élete, akkor már megérte.

Nagy terveim vannak, de nem szeretném elárulni őket, tudom, hogy nagyobb babás oldalak szerzői ötletgyűjtés céljából olvasnak, ami természetesen nem baj, sőt örülök neki, de mégis titkolózásra késztet.

Tagged

§ 6 Vélemény: Szülinap"

 • Bodó Tünde szerint:

  Kedves Enikő!

  Mindenképp van értelme annak, amit csinálsz! Sőt nekem is sokat segítettél már tanácsaiddal, ötleteiddel és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek, aki olvasta cikkjeidet. Köszönöm szépen!
  Tünde

 • Anna szerint:

  Enikő, én szeretem az oldaladat, mert felettébb gyakorlatias megközelítésű. A legtöbb babás oldal csak nagy vonalakban vázol dolgokat, itt meg konkrét dolgokat találok:-)
  Szóval csak így tovább és köszi:-)
  Anna

 • További sok sikert kívánok az oldaladhoz!! Innen, ahonnan én nézem, nem úgy tűnik, hogy csigalassúsággal haladnál. 🙂 Csak így tovább!
  Kriszti

 • Betty szerint:

  gratulálok a harmadik gyermekedhez. büszke lehetsz rá, amint a két manóra is, és hogy mellettük ezt felvállaltad. én még a terhességem alatt akadtam rá a csecsemő tanfolyamra és azóta is vissza-vissza térek. (nálunk 10 hónapos a manó.) nagyon örülök, hogy megtaláltam a dokimamit és köszönök mindent, amit eddig kaptam és még kapok. Enikő, további sok erőt, kitartást neked és még több boldogságot, sikert kívánok.
  üdv: Betty

 • Dr. Jurás Enikő szerint:

  Köszönöm a bíztatásokat.

 • Beus szerint:

  Gyönyörű a két Manócskád!
  A harmadik gyereked meg nagyon hasznos!
  Köszönjük a fáradozásodat!

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Szülinap at Dokimami.

meta