Unguentum hydrophilicum nonionicum (mosdókenőcs, fürdetőkrém) 3 csodája

február 22nd, 2010 § 0 comments

p1010196Mielőtt megszületik a baba a védőnő majd a kezedbe nyom/nyomott egy rakat receptet, amit dokinéni írt ki neked előre. Általában azt elfelejtik elmondani, hogy mi mire való. A popsikrém használatára talán még a legbaba-analfabétább apa is rájön, de a fürdetőkrémmel, szebb nevén Unguentum hydrophilicum nonionicummal már más a helyzet. Nemcsak roppant hasznos a fürdésnél, de több mindenre jó, mint gondolnád. Nézzük “szakszerű” használatát:

  1. A legpraktikusabb, ha nem a baba testére kenjük fürdés előtt (mert úgy eléggé csúszós lesz a baba), hanem egy bögrébe nyomunk egy diónyit, eresztünk hozzá kis vizet és néhány tíz másodpercre betesszük a mikróba, ahol megolvad és tejszerű folyadék lesz a bögrében. Ezt öntjük a fürdővízbe. Ha nem használunk babafürdetőt (amik eléggé szárítják a bőrét), akkor általában már nem kell fürdés után testápolózni a babát, a fürdetőkrém használata elegendő a szép, puha, bársonyos puszilnivaló bőröcskének. Olajozni nem kell a babát, csak szükség esetén a célterületet pl. köldök kitisztogatása, fül mögötti terület, vagy koszmó esetén…
  2. Nyugodtan használhatjuk testápolóként, vagy ha a babánk bőre úgy kívánja, akkor fürdés előtt bekrémezzük és a fürdővízzel lemossuk róla, így is nagyon finom, bársonyos kis bőröcske lesz a végeredmény.
  3. Ha a babánál beindul a fogzás és vele együtt a nyáladzás, akkor gyakran előfordul, hogy a nyál kicsípi az arcocskáját, főleg az áll alatti részt (piros folt). Kenj rá fürdetőkrémet és mindig törölgesd le a nyálat az arcáról, akkor pár nap alatt meggyógyul.

Ne felejtsd el: fogzás —-> nyál —-> piros folt —-> FÜRDETŐKRÉM!!!

Tagged

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Unguentum hydrophilicum nonionicum (mosdókenőcs, fürdetőkrém) 3 csodája at Dokimami.

meta