Miért olyan rosszkedvű, fura ez a baba? – 7 tipp

február 12th, 2010 § 0 comments

hisztiFordult már elő nálatok, hogy a babád, kisgyermeked máshogy viselkedett, mint szokott? Pl. szótlanabb, rosszkedvűbb, esetleg hisztisebb volt, mint máskor? Mi állhat ilyenkor a háttérben?

  • Éhes. Akár több napig is rosszkedvű (nem nevet annyit, mint máskor, kevésbé aktív) lehet a kisbaba, ha kevés a tejed (pl növekedési ugrása van, leapasztott a hőség, vagy a fogzás miatt). Nem minden baba ordít és követeli az ennivalót és az is lehet, hogy éjszaka sem kel fel megszokásból, hogy bepótolja.
  • Ingerlékeny, hisztis: könnyen lehet, hogy szomjas, vagy túl sok édességet evett.
  • Közelgő betegséget is jelezhet a rosszkedv, ilyenkor fokozott figyelemet szentelj a babádnak, kisgyermekednek, óvd a közösségtől, sokat szeretgesd. Még olyan is előfordulhat, hogy sikerül legyőzni (nem fog megbetegedni), vagy enyhébb formában fog jelentkezni a betegség, ha idejében reagálsz.
  • A fogzás idején sem feltétlenül a kacagást lehet hallani egész nap. Ráadásul a fogzás egyes babák immunrendszerét lenyomja és ezért könnyebben lebetegednek.
  • Hiszti, sírás, nyűgösködés akkor is jelentkezhet, ha elhanyagoltnak érzi magát. Alapszabály, hogy ha hisztizik a gyerek, akkor első körben az üres szeretettankra gondolj és szeretgesd meg, foglalkozz vele, játsz vele.
  • Nyűgösködhet, őrült játékban lehet akkor is, ha már nagyon fáradt, de nem fektetted le időben és túlpörgött. Ilyenkor sajnos csak sírva tudnak már elaludni.

Tagged

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Miért olyan rosszkedvű, fura ez a baba? – 7 tipp at Dokimami.

meta