Bevásárló lista a 3. trimeszterre

október 3rd, 2009 § 3 hozzászólás

3-trimeszterNa végre, a 26. hét után már statisztikai esélye van a babának születés esetén az életben maradásra és ez kis nyugalommal tölt el. Persze azért csak maradjon bent legalább a 37. hétig. Lassan ideje elgondolkozni, hogy meddig akarsz dolgozni, feltéve hogy még mindig dolgozol. Lassítani kell a tempón, többet pihenni és be kell szerezni néhány fontos dolgot és néhányat ott kell hagyni a polcokon. Most már biztosan el kezdtél hízni és már csak a vak nem látja hogy várandós vagy. Nézzük, mire lehet és mire érdemes szórni a pénzt:

1. Övlehúzó: lehet vitatkozni, hogy jó-e, vagy nem. Egy biztos: kényelmesebb az utazás vele, ha sokat autózol érdemes elgondolkozni rajta. Elég drága, véleményem szerint, viszont lehet kölcsönkérni, esetleg használtan venni, sőt még bérelni is.

2. Szoptatós párna: a szoptatós párna nemcsak szoptatásra jó, sőt. Pocak alátámasztásra is kiváló. Kényelmesebbé teszi a fekvést a nagy pocakkal. Be lehet szerezni drágábban, olcsóbban, használtan, ügyesek meg is varrhatják. (Nem csak polisztirol gyönggyel bélelve jó.) Természetesen beszerzése nem elengedhetetlen, hagyományos párnával is helyettesíthető. Érdemes rajta elgondolkozni annak, aki fekvésre van ítélve, neki talán kicsit segít a végeláthatatlan kényszerű punnyadás kényelmetlenségének elviselésében.

3. Magzati szívhang hallgató: aggódós anyukáknak találták ki. Érdekes élmény és megnyugtatja az anyát vagy ha nem találja meg a szívhangot, akkor őrületbe kergeti. Ha úgy érzed, szükséged van rá, akkor mindenképpen tájékozódj és olvasd el milyen módszeren alapul a működése. De ezt sem kötelező megvenni, néhány miliárdan már megszülettünk nélküle. Persze sose lehet tudni akár életet is menthet. Vásárolhatsz újonnan, használtan, kölcsönözhetsz, egy biztos, olcsóbb, mint egy 4D ultrahang és nem csak élményt adhat.

4. Patika: vashiányos lehetsz, a nőgyógyász ír majd ki pótlást, érdemes beszedni. A magne B6 még mindig jó barátod. Lehet, hogy terhesvitamint is szedsz.

5. Kényelmes lábbeli: ideje figyelned a lábbelidre is. Nemcsak a dagadt lábak miatt. Megváltozik a test súlypontja, könnyebben elveszítheted egyensúlyod, érdemes erre figyelni. Arról nem beszélve, hogy egyre szórakozottabbá válsz, ahogy közeledik a szülés időpontja.

6. Utónévkönyv: nem kell megvenni, az interneten is megtalálható. Ha eddig nem sikerült, mostmár nagyon ideje van, hogy kitaláljátok a baba nevét. Kérlek, ne toljatok ki vele.

7. Babaszoba kitalálása, berendezése: a babaágyról már írtam, katt ide. A szoba is megér egy külön cikket, erről most nem ejtenék szót.

9. Babaholmik beszerzése: a babaruhák kiválasztásának legfontosabb szempontjairól itt írtam: Klikk!, a babakocsikról pedig ITT. A légzésfigyelőről pedig ebben a bejegyzésben olvashatsz, katt ide! Bevásárló lista az újszülöttnek, 55 dolog, katt ide!

10. Kórházi csomag elkészítése: lesz még róla szó. Katt ide hozzá!

11. Szülésfelkészítő tanfolyam, csecsemőgondozás tanfolyam: ha teheted érdemes ilyeneken résztvenned. Ha nem tudsz elmenni, ajánlom figyelmedbe a dokimami online ingyenes csecsemőgondozás tanfolyamát, katt ide az első leckéhez! A tanfolyam eddigi részei pedig itt elérhetők: KLIKK!

12. Jó könyvek: ha feküdnöd kell, használd ki az idődet és olvass sokat, hamarosan nem lesz rá sok lehetőséged. Irány a könyvtár, vagy a könyvesbolt.

13. Haskötő, gumiharisnya: ezekre egy egészséges, normál terhesnek nincs szüksége.

14. Hivatalos papírok: jobb ha tájékozódsz előre, ne a szülés után kelljen rohanni az önkormányzathoz. Ezt a témát is ki fogjuk még vesézni. Katt ide!

Tagged ,

§ 3 Vélemény: Bevásárló lista a 3. trimeszterre"

  • […] Bevásárló lista a 3. trimeszterre […]

  • dori szerint:

    4d ultrahang ?
    Sziasztok véleményt tapasztalatból mondok a dori 4D ultrahang rol , az oldalukon írják otthon nem tudsz olyan jó képet csinálni mint ők ott 1000ft-ért. nos akinek van otthon jó nyomtatója jobbat készít !! a dvd -nek hangja nincs aláfestő zenét felejtsd el egyszóval az árát nem biztos , hogy megéri… dori 4d ultrahang .hu ahol láthatod az árakat

  • emi szerint:

    A dóri 4D ultrahangról nekem is rossz élményeim vannak. már az elején gyanakodnom kellett volna, mert a telefonos bejelentkezés másról sem szólt, mint arról, hogy a kismamában félelmet és szorongást keltsenek (jó kis marketing stratégia!), nem beszélve a stílusról… a folytatást pedig jobb lenne elfelejteni. 🙁

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Bevásárló lista a 3. trimeszterre at Dokimami.

meta