10-es bevásárló lista a 2. trimeszterre

augusztus 3rd, 2009 § 2 hozzászólás

2-trimeszterEz az időszak a terhesség legklasszabb része. Vége lassan a hányingernek, az álomszuszékságnak, világgá lehet kürtölni a jó hírt, nem kell már annyira izgulni, hogy megmarad-e a baba…tele vagy energiával és büszkeséggel. Sajnos a pocak bár kétségtelenül növöget, de a beavatatlan szemek inkább csak a formátlanságot látják bele, nem a babát. De sebaj, lesz ez még nagyobb is, nézzük miért kell a pénztárcánkba nyúlni ebben az időszakban:

 1. Izomgörcsök: éjszaka begörcsöl a vádlid, esetleg a feneked nem akar engedelmeskedni, ha pihenés után nekiindulsz. Semmi gond, segít a jó öreg Magne B6, 2×1, 3×1, de lehet, hogy neked egy szem is segít. Magad állítod be az adagolást a tüneteid alapján. 50 db – kb. 1500 Ft.
 2. Terhesvitamin: megoszlanak a vélemények, hogy szükség van e rá, vagy nem. Ha nagyon tudatosan táplálkozol, akkor lehet nincs is rá szükség. De ha nem vagy biztos magadban és nem tudod melyik tábornak higgyél, akkor ne szedd minden nap, hanem csak pl. 2-3 naponta. Vagy pl. a Femibion 400 speciálisan a 13. héttől kezdődően kifejlesztett terhesvitamin. Az ára elég húzós: kb. 5000 Ft.
 3. Terhes ruhák: már az előző bevásárlólistán is szerepelt, de most már tényleg szükség van terhesnadrágra mindenképp, ne szorítsd el a pocakod, pólóból viszont nem ajánlom, hogy a kismamaosztályon nézz szét, még el találsz ájulni. Kb. 4x-es szorzóval mérik az árakat és most úgyis divat a kismama póló a nem kismamáknak is, szóval szerencsés helyzetben vagy. Melegebb nadrágot is érdemes már most megvenni, nagyon nagy akciók vannak, a héten is láttam pl. 2700 Ft-ért farmert a C&A-ba, ami nagyon jó ár a kismama kategóriában.
 4. Nyaralás: mindenképpen menjetek el valahova, kiránduljatok, élvezzétek egymás társaságát, hamarosan erre nem lesz mód. Egyrészt a terhesség vége felé a legtöbb nő kínjai, félelmei között nem a legjobb társaság, másrészt valljuk meg, bár pici babával is lehet nyaralni menni, de azt inkább tortúrának hívják. Magánvéleményem szerint a gyerekek 1 éves kor után kezdik élvezni ezeket a kiruccanásokat, szóval használjátok ki az időt, törődjetek egymással, mélyítsétek minél jobban el szerelmeteket, mert húzós évek fognak következni, még akkor is, ha ezek lesznek életed legboldogabbak évei. Most még nem érted, de nem véletlenül válnak el sokan 1-2 éves gyerek mellett, szóval alapozzatok, a gyereknek apára van szüksége (neked is) és olyanra, aki otthon lakik és szereti anyát is.
 5. Cipellő: bár még az egyensúlyoddal nincs gond, de most a melegben dagadhat a lábad, igyekezz kényelmes, az eddigieknél kicsit bővebb lábbeliben közlekedni. Ha teheted tedd fel a lábad és ha elfáradsz, vagy bármi furcsát érzel a pocak táján, üj le és pihenj. Semmi sem lehet fontosabb a kis moszatnál.
 6. Fehérnemű: a mellbőséged a terhesség során folyamatosan nő, szükség lehet többször is új melltartók beszerzésére. Ha bugyit veszel, legjobb ha pamutot választasz, már csak a komfortérzet miatt is. Valószínűleg még nem híztál sokat, vagy semennyit sem, de azért a következő trimeszterben már új bugyira is szükség lehet.
 7. Szemüveg, kontaklencse: Ha a napi dolgokban zavar a látásromlásod, akkor menj el optikushoz.
 8. Fogorvos: ha eddig nem tetted, ideje felkeresned.
 9. Babaszoba: még ráérsz a babának vásárolni, ezzel megszoktuk várni babonából a harmadik trimesztert. Viszont érdemes nyitott szemmel járni, nézelődni, mert ha a végén lerobbansz, és ágyban fekvő terhesként végzed, akkor kénytelen leszel másra bízni a legédesebb dolgok beszerzését, meg idő is kell, amíg kitalálod, megemészted neked mi tetszik, mit szeretnél. Ideje elgondolkodni hol, hogyan aludjon majd a baba, babakocsis leszel e és ehhez hasonlók. Ezenkívül érdemes előre meghatározni, hogy mennyit akartok költeni a babára, mert a babavárás összköltsége 100 ezer forinttól akár a csillagos ég is lehet. Könnyen elszalad a ló a nővel, ha beszabadul egy bababoltban és persze az emberlánya már a megsemszületettgyerekétől sem akar semmit megvonni, de azért hasznos a józan ész keretein belül maradni. A babának a biztonság a legfontosabb lelki és fizikai értelemben is és ezt a kis költségvetés ugyanúgy meg tudja adni. A kulcstényező Te vagy, ha már itt tartunk talán a tanulásod a legkifizetődőbb befektetés a baba számára. Legyen szó csecsemőápolásról, elsősegélyről, altatásról vagy gyereknevelésről. Jó sokat tudni és aztán ezt a tudást az ösztönöddel keverni, akkor csodás évek várnak rátok.
 10. Ha most költöztök új lakásba, házba, akkor érdemes egy-két gyerek szempontot is figyelembe venni. Pl. ne legyen padlószőnyeg és járólap mindenütt. Az előbbi a millió poratka, házipor miatt, az utóbbi hideg felülete miatt nem ideális. Ne feledd padlófűtés nincs nyáron. A kapcsolók alacsony elhelyezése is gyerekbarát, nem kell félni, nem fog visszaélni vele (saját tapasztalat). A mosogatógépet minden anyának ajánlom, sokat segít. Vannak olyan korszakok, amikor nehéz elviselni, ha anya mosogat. A szárítógép hasznos lehet, de energiafaló és annyit lehet nem ér, mint amennyibe kerül. Az élénk, agresszív színeket érdemes kerülni a falon, különben is most az nem is divat. A fürdőkádat ne most spóroljátok ki, de ha semmiképp nem akartok, legalább olyan zuhanytálcát vegyetek, ami egy kisgyerkőcnek fürdőkád is lehet.
 11. Jó tanács a vizsgálatokhoz: A köldökpiercinget érdemes eltávolítani, ultrahangon nem biztos, hogy értékelni fogják. Ha mész majd a terheléses cukorvizsgálatra, vigyél magaddal valakit (előfordulhat, hogy lefordulsz a székről) és a teát termoszba vidd, hogy forró legyen, majd a bögrébe egy keveset öntsél, abba beleteszi a laboros a cukrot, kavargatod és utána öntöd fel teljesen a teával. Ha így teszel, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy elolvad a cukor, ami az elfogyasztásnál igen jelentős szempont lesz, majd meglátod. Citromlevet sem árt vinni, ki tudja lesz e a laborban.

A következő részben kivesézzük a terhes piac áruit és természetesen a babaszoba is terítékre kerül.

Talán téged is érdekel! A témához kapcsolódó cikkek:

10-es bevásárló lista az első trimeszterre

Bevásárló lista a 3. trimeszterre

Ingyenes online csecsemőgondozás tanfolyam (a szülésmegindulás jeleitől egy éves korig)

Tagged ,

§ 2 Vélemény: 10-es bevásárló lista a 2. trimeszterre"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod 10-es bevásárló lista a 2. trimeszterre at Dokimami.

meta