Csecsemőgondozás tanfolyam 19. rész – Szülés utáni fájdalmas szex ellenszere

június 15th, 2009 § 2 hozzászólás

szivSzülés utáni első 6 hétben semmiképpen nem ajánlott a szex. Utána sem kötelező, sok anya még hónapokig nincs készen rá. A fáradtság, a megváltozott test miatti esetleges frusztráció, fröcskölő cici és legfőképpen a csecsemő körüli egésznapos, egész embert kívánó teendők nem kedveznek a vágynak. Igen ám, de ott van apa. Természetes, egészséges igénye, hogy visszakapja feleségét. Valljuk be, hiába hangoztatják, hogy tehesség alatt lehet szexelni, sőt ha hamarosan szülni akarsz, akkor szexelj. Legtöbben az utolsó hetekben csak egyik oldalukról gurulnak a másikra itt fáj ott fájjal kísérve. Emelett a férfiak jelentős százalékának a gömbölyödő pocak és a magzat jelenléte nem igazán vágykeltő. Szóval a legtöbb családban apa hónapok óta nélkülözi a szexuális együttlétet. (legalábbis ezt reméljük, ugye apa nélkülözöd?)

Mikor van itt az ideje? Milyen problémák szoktak fellépni?

A gyógyulásod után bármikor lehet akciózni, persze csak ha kedvetek van. A kedv az egyik kulcsszó. Nem véletlen, hogy sok kisgyerekes házaspár válik el. Mindenki a babára figyel, a szülők szeretettankja kiürülőben és mindenki csak elvár a másiktól, nehéz üres szeretettankkal adni, adni, adni és nem elvárni. Nő a feszültség a házastársak között és a szex hiánya, kialvatlanság, rossz szülésélmény, megváltozott női test és a baba miatti óriási felelősség ezt csak tovább rontja. Nehéz időszak egyes házasságokban, de nem a válás a megoldás.

Most a lelki dolgokat tegyük félre (nem mintha lényegtelen lenne, de ennek a mai leckének nem ez a témája) és koncentráljunk a testire. Sok nőnek okoz fájdalmat a szex a szülés után, főleg addig, amíg újra meg nem jön a vérzése.

Miért fáj? Ezt nehéz eldönteni, mindenkinek bizonyára kicsit más áll a háttérben. Lehet, hogy a hegek? netán a vágy hiánya? szégyelled a tested? megváltozott hormonális státusz? Ki tudja, de minket nem is ez érdekel. Hanem, hogyan lehet segíteni rajta?  

Nagyon sokat segíthet ilyenkor a síkosító és a hosszabb előjáték. Meglátod majd: egyszerű, de nagyszerű tanács. A következő leckében megtanuljuk, hogyan kell gondozni a kislányokat és hogyan a kisfiúkat, hisz lényeges különbség van közöttük. Katt ide!

A szülés utáni szexről itt még többet olvashatsz. Katt ide!

Tagged

§ 2 Vélemény: Csecsemőgondozás tanfolyam 19. rész – Szülés utáni fájdalmas szex ellenszere"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Csecsemőgondozás tanfolyam 19. rész – Szülés utáni fájdalmas szex ellenszere at Dokimami.

meta