Csecsemőgondozás tanfolyam 10. rész – Pelenkázás

június 6th, 2009 § 5 hozzászólás

pelenkazasMég a várandósság ideje alatt el szokták dönteni az anyák, hogy textil, vagy eldobható nadrágpelenkát akarnak használni. Az egyik melett ott van a környezetvédelem, és hosszútávon talán valamennyivel kevesebbe kerül. A másik mellett pedig a kiváló nedvszívóképesség és az idő megtakarítás. A nedvestörlőkendők használatát is egyénileg kell eldönteni, sokat segítenek, de szintén a szemét mennyiségét növelik.

Milyen gyakran kell pelenkát cserélni?

Minden étkezés előtt, és fürdés után. Azonban, ha észreveszed, hogy bekakált, akkor azonnal tisztába kell tenni, vagy ha sok pisi van a pellusban. Ezenkívül a pelenka kiütés és egyéb pelenka okozta bőrelváltozásoknál is jobban oda kell figyelni. Minden nap igyekezz pelenkamentes időszakokat beiktatni (készülj fel, hogy be fog pisilni).

Minden alkalommal kell popsikrémet használni?

Eleinte igen, de ésszerű mennyiségben (a túl sok sem jó). Amikor már idősebb lesz a csecsemőd és a székelés kiszámíthatóvá válik, akkor nem szükséges minden alkalommal krémezni. Igazából a baba bőrét kell figyelni, megmondja mire, mennyire van szüksége. Kislányoknál nem szabad a szeméremajkak közé krémezni!

Fel kell e kelteni a babát a pelenkázás miatt?

Felesleges zaklatni a babát, ha jól alszik. Ne feledd, meg van a magához való esze. Ha zavarja a pellus, szólni fog. Azonban, ha hasmenése van, vagy bőrgyulladása, akkor indokolt a gyakori nézegetés.

Mire kell figyelni még?

  • ne szorítson a pelenka (se a combnál, se a hasnál)
  • a baba mérete legyen
  • ne érjen a hátán túl magasra

Milyen bőrgyógyászati problémák adódhatnak?

A következő leckében a baba helyes öltöztetését tanulhatod meg.

Tagged

§ 5 Vélemény: Csecsemőgondozás tanfolyam 10. rész – Pelenkázás"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Csecsemőgondozás tanfolyam 10. rész – Pelenkázás at Dokimami.

meta