Tejkiütés

június 3rd, 2009 § 3 hozzászólás

tejkiutes1

Tejkiütés: Kiscsecsemők arcán  jelenik meg legtöbb esetben. Pirosas, hasonlít a kamaszkori pattanásokhoz. Ijesztő, de ártalmatlan. A gyermekorvos által kiírt bőrnyugtató krémmel ápolható, hatásos lehet, ha a szoptató anyuka diétája allergénmentes. A későbbiek folyamán gyakrabban fordulnak elő allergiás megbetegedések. A hozzátáplálás elkezdése után erre figyelni kell.

Tagged

§ 3 Vélemény: Tejkiütés"

  • […] arcán  jelenik meg legtöbb esetben. Pirosas, hasonlít a kamaszkori pattanásokhoz. Ijesztő, Katt ide a folytatásért! Címkék: Bőrproblémák, csecsemőápolás, dokimami, egészség, […]

  • Gabi szerint:

    Kedves Enikő!
    Véleményedet szeretném kérni. A kislányom 7 hónapos, és kb. 1-1,5 hónapja fordul elő, hogy időnként a bal szeme alatt (hol a szemzugban, hol a szeme sarkában) apró kiütések jönnek ki, 1-2-3 darab. Piros folt közepén fehér kiütés, úgy néz ki, mint egy kis pattanás. Aztán 1-2 nap alatt elmúlik, de volt hogy fél nap múlva nem volt ott. Nem hiszem, hogy viszket, mert a lányom nem nyúlkál hozzá, nem sír miatta, csak van… Mutattam gyerekorvosnak, de nem tudta mi az, tanácsolta hogy óvatosan kenegessem Betadinnal v. kamillával. 6 hónapos korig szoptattam jórészt (az elején volt egy ideig tápszer is), és most is sokat szopizik még,de már az ajánlott gyümölcsöket és zöldségeket is eszegeti. Van ötleted, mitől lehet? Valami komolyabb probléma előjele esetleg? Előre is köszönöm válaszod.

  • Dr. Jurás Enikő szerint:

    Nem tudom mi lehet az. Én a táplálkozásra gondolnék első sorban. Megfigyelném milyen ételek után jön ki, hátha lehet valamihez kötni. Nem hiszem hogy nagyon aggódni kellene, de ezt nem tudhatom.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Tejkiütés at Dokimami.

meta