Csecsemőgondozás tanfolyam 1. rész (online és ingyenes)

június 2nd, 2009 § 14 hozzászólás

rozsaszin-kod

Csecsemőgondozás tanfolyam a szülés megindulás jeleitől 1 éves korig. (a legfontosabb dolgokról gyakorlatiasan és hitelesen)

Életünk legnagyobb csodája és mégis rettegünk tőle? Vajon miért?

Ha várandós vagy valószínűleg semmi másra sem tudsz gondolni, mint a szülésre és már nagyon vágysz arra, hogy a karodban tarthasd egészséges, gyönyörű kisbabádat.

Talán rettegsz a szüléstől és próbálsz nem gondolni rá, inkább a baba holmik bevásárlására, a lakás átalakítására koncentrálsz.

Ezek teljesen normális érzések, reakciók. Egyetlen hiba van csak. Fogalmad sincs mi fog rád várni a szülés után. Mert az igazat megvallva a szülés nem piskóta, de néhány óra, max. néhány nap. Aztán ott leszel egy csodálatos miniatűr emberkével és fogalmad sem lesz, hogy mit akar és mit kell tenned. Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a csecsemőgondozásra való felkészülés abból áll, hogy megtanulod hogyan kell ellátni a köldöksebet, hogyan kell fürdetni, pelenkázni. Persze tudnod kell, de ha csak ennyit tudsz, akkor keserves hetekben lehet részed. Lehet elfogult vagyok, de szerintem nincs semmi csodálatosabb egy újszülött kisbabánál. Kár lenne az első hónapot a görcsölés, kapkodás, halálos aggódás oltárán feláldozni.

A dokimami csecsemőgondozás tanfolyamot azért indítottam el, hogy segítsek azoknak, akik nem tudnak elmenni csecsemőgondozó tanfolyamra, vagy nem tudnak elolvasni 10 könyvet szülés előtt, akiknek a védőnőjének nincs elég ideje, hogy mindenre felkészítse, akik külföldön élnek távol a családtól és a sokat szidott, de azért nem olyan rossz magyar egészségügytől. Ez a csecsemőgondozás tanfolyam kicsit más mint a többi. Ez nem arról szól, hogy mit vegyél meg, itt nem nagyon olvashatsz gyógyszer ajánlásokat, ez a tanfolyam nem a baba biznisz terméke (ez egy nonprofit oldal).

Ez a tanfolyam valódi segítséget próbál nyújtani, válaszokat ad a leggyakoribb problémákra. Ez a tanfolyam az egészséges kisbabák tanfolyama, hiszen nekik is számos problémájuk van.

A tanfolyam immár csaknem félszáz leckénél tart és fel kell hívjam rá a figyelmed, hogy folyamatosan vannak változások a hivatalos ajánlásokban (2009 júniusban indult a tanfolyam). Ezért előfordulhat, hogy ellentmondásokkal találkozol. Ha nemcsak a tanfolyamot, hanem a blog bejegyzéseket is olvasod, akkor a legújabb ajánlásokkal is tisztában leszel.

Hogy tisztán láss, mennyi a szereped kisbabád egészséges fejlődésében:

Egészségi állapotot befolyásoló tényezők (WHO kutatása, 1995):

  • egészségügyi ellátás 11%
  • környezeti hatások 19%
  • genetikai tényezők 27 %
  • életmód 43 %

Azt hiszem ezt nem kell kommentálnom, Te is érzed mennyire fontos vagy, Te vagy a LEGFONTOSABB tényező.

Remélem számíthatok rád a következő, immár igazi leckénél is! Katt ide! A tanfolyam menete a következő: a szülés megindulás jeleitől haladunk a baba körüli teendőkig, majd szó lesz a leggyakoribb baba és anyabajokról, az egyes sírások beazonosításáról, játékokról, fejlesztésről, növekedésről és még sok minden másról, hónapról hónapra egészen 1 éves korig. Most itt tart a tanfolyam, csatlakozz Te is hozzánk! Katt ide!

Tagged

§ 14 Vélemény: Csecsemőgondozás tanfolyam 1. rész (online és ingyenes)"

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit csinálok most?

Most ezt olvasod Csecsemőgondozás tanfolyam 1. rész (online és ingyenes) at Dokimami.

meta